Miś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2015 Czas je chyba połamać ? Ładne Chyba trzeba będzie, bo coś mi się wydaje, że bez tego może byś cieżko coż to za nie porządek na spodzie Już dawno miałem to ogarnąć, ale jakoś nie mogę się zebrać
Miś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2015 Plant w powiększeniu x20 Burmese kush x20/x80 Żywica na szkiełku x20 x80
Miś Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2015 24 Dzień Flo AkxLavender złamał się na pół podczas naginania, ale rośnie Planty z deka zaniedbane, bo troche je olałem, i zaglądam do nich co kilka dni, jak mi się przypomni
Dzik Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 muszę cię trochę zkrytykować nie dałeś drenażu do ziemi - perlit wermikulit, łatwiej by ci się uprawiało za dużo je deflorowałeś i nie posprzątałeś liści myślałem że za duże urosną a tu jednak nie klon trochę chyba poblokowany bo dziwne odcienie łapie 3mam kciuki
Macky Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Piękny przykład że konopie to silne rośliny
Dzik Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 nekrozy, przebarwienia, żółknięcia dolnych liści powstałe przy zniszczonym systemie korzeniowym zasychanie i nekrozy liści spowodowane zaburzeniami w obieraniu wody (niedrożność układu nawadniającego) Uszkodzona część rośliny: najstarsze liście, nasilone objawy również liście środkowe Występowanie: po posadzeniu roślin na miejsce stałe Przyczyny: wywoływane zaburzeniami w pobieraniu wody i składników pokarmowych przy zniszczonym systemie korzeniowym i utrzymującej się nadmiernej wilgotności podłoża Zapobieganie: ustalenie przyczyny i jej przeciwdziałanie optymalne nawilgocenie podłoża utrzymanie optymalnej temperatury powietrza i podłoża przy dłużej trwającym znacznym niedoborze światła zwiększenie nawożenia żelazem zapewnienie warunków do prawidłowego rozwoju systemu korzeniowego utrzymanie warunków pozwalających na pobieranie wystarczającej ilości wody przy uwzględnieniu zwiększonego zapotrzebowania w okresie wyższej od optymalnej temperatury (np. podczas silnego nasłonecznienia) Informacje dodatkowe: utrzymująca się nadmierna wilgotność podłoża, przy niższej od optymalnej temperaturze podłoża, powoduje całkowite zahamowanie wzrostu, uszkodzenia korzeni oraz ich zagniwanie, utrudnienia pobieranie żelaza i fosforu stąd te liście, wow jak ładnie się wkleiło
Macky Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Co tam się pozmieniało ? Mieścisz się ?
Recommended Posts