Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

w nastepnym tygodniu zmienie zarowke na 400w.

Musisz mieć też balast na 400W, ale to chyba wiesz :)

A co do liści to się nie wypowiem bo się nie znam - sam jestem początkujący :D

Opublikowano

Dzis juz wszystko z liscmi w porzadku. A na moim balascie pisze ze do lapm 250w i 400w

Dzis znalazlem w domu nawilzacz ktory moze wydobywac ozon albo zwykla pare, co wybrac? Co ile dni podlewac i ile ml na jedna panne?

Opublikowano

Dzis znalazlem w domu nawilzacz ktory moze wydobywac ozon albo zwykla pare, co wybrac? Co ile dni podlewac i ile ml na jedna panne? 

zwykła para, podlewasz raz a porządnie, czyli np. litr wody na roślinę, zostawiasz tak na parę dni, jak są rośliny młode to można nawet raz na tydzień ale to zależy od warunków. 

Opublikowano

Donice 5l to nie przesada z tym litrem?

Jak masz luźną glebę i dziury w doniczkach to z 50% tej wody wyleci Ci dołem.

Ja to robię tak, że stawiam okrągłe wiadro, na to sitko kuchenne i na samą górę doniczka z plantem. Wszystko widać jak ścieka jeśli wiadro przeźroczyste :)

Opublikowano

Nadmiar wyleci dołem, reszta nawilży glebę. Przelałbyś wtedy jakbyś wlał ten litr i nie miał dziur od dołu i cały ten litr wody by został w doniczce co również przełożyłoby się na gnicie korzeni. Podlej tak jak mówi Vito i poczekaj 4-5 dni.

Opublikowano

Nie. Nie zostawiaj wody w podstawce. Nalej litra i poczekaj aż skończy kapać od spodu a to co wyleci podlej innym kwiatkom w domu :) I podlewaj stopniowo, nie całego litra na raz. Tylko np. polej całą powierzchnię 0,5l i po chwili drugie 0,5l. Masz młode planty a więc takie podlanie wystarczy na 4-5 dni, zależy np. od temperatury.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+