trq Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Opublikowano 24 Lipca 2014 A więc tak. Odwiedziłem je jeszcze dziś. Na roślinkach pojawiły się mrówki i małe ślimaki. Jakiś pomysł na odstraszenie nieproszonych gości ? A co do pięknych to wyglądają tak : Nr. 1 - złamana w 2 miejscach... Nr.2 Nr.3
Macky Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 Złamane przy farcie odżyją Reszta ładne i zdrowe, ale te które nie są złamane nie potrzebują wzmocnienia, niech same się umacniają a nie korzystają z pomocy kijków Te które są zdrowe puść wolno.
imaQu Opublikowano 30 Lipca 2014 Opublikowano 30 Lipca 2014 Utnij tą złamaną na wysokości tego złamania to zacznie pompować w dolne odrosty. Górna część raczej już nie odbije
Macky Opublikowano 31 Lipca 2014 Opublikowano 31 Lipca 2014 Ładne i zdrowe, tą złamaną utnij tak jak imaQu pisze.
trq Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Kolejne odwiedzinki i kolejne foty Cała familia Nr. 1 -faworytka Nr. 2 Nr.3 - złamana, ścięta, ale piękna Co do całości mam pytanie. Kilka dni temu była spora wichura, pokładło mi wszystkie pokrzywy które maskowały. Podniosłem co się dało, ale i tak okazało się, że rośliny są zbyt wysokie. Znalazłem lepsze miejsce z jeszcze większą ilością słońca w ciągu doby. I teraz pytanie czy opłaca bawić się w przesadzanie ? Czy lepiej je podłamać ? Proszę o radę
Macky Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Można wykopać, tylko musisz wykopać dość duży kawałek ziemi zachowując precyzję chirurga. Łamanie też może być... Sam nie wiem co lepsze, musisz podjąć tą decyzję samemu. Może przenieś dwie a jedną zostaw i delikatnie złam, będziesz miał porównanie Rośliny ładne i zdrowe.
trq Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Naruszenie jakiegokolwiek korzenia spowoduje śmierć rośliny ? Chciałbym je przenieść, bez ryzyka.... to będzie dla mnie najlepsze rozwiązanie. Tylko nie wiem jak to wpłynie na rośliny... W jakim promieniu od rośliny mogą się rozchodzić korzenie ?
imaQu Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Śmierci nie spowoduje ale ja bym na twoim miejscu ich nie przesadzał, są już spore wiec korzenie są mocno zagłębione w ziemi szkoda by było je uszkodzić. Widać że nie wyciągają się za bardzo a ta mała fajnie odbija wiec słońca powinno wystarczyć. Te najwieksze nagnij ku ziemi jeżeli nie mogą rosnąć zbyt wysokie, zamaskuj trochę ten wydeptany plac ziemi i bedzie dobrze.
trq Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2014 A więc tak... Położyłem dwie, trzecia odrasta, więc niech sobie stoi. Już się ładnie przystosowały. Jakby nie było im zawsze odpowiada Nr.1 - faworytka Nr. 2. Nr. 3 złamana, ścięta, ale piękna
Recommended Posts