Dzik Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 słusznie prawisz, kombinowałem żeby zmniejszyć odparowywanie wody czy kokos prasowany ustępuje tym nie prasowanym - czy po dodaniu perlitu spisze się równie dobrze? jest sens dodawania do tej mieszanki wermikulitu czy odpuścić?
Macky Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 czy kokos prasowany ustępuje tym nie prasowanym - czy po dodaniu perlitu spisze się równie dobrze? Nie znam się na kokosie. Może ktoś inny podpowie. jest sens dodawania do tej mieszanki wermikulitu czy odpuścić? Ja bym odpuścił, jedynie z czym mieszałbym to perlit.
szukamzony Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Mam do dyspozycji boxa 1m na 1m, planuje wlozyc tam 4 krzaki. 3 regularne, 1 automat. Mam w zwiazku z tym kilka pytan, najpierw donice. Otoz mam do wyboru kwadratowe donice 25*25cm o pojemnosci 15l, albo wlasnorecznie zrobione airpoty o srednicy 25cm, ale o pojemnosci okolo 12l, ze wzgledu na wysokosc. Pojawia sie pytanie czy bardziej opłacalne jest zrobienie airpotów, czy postawienie zwykłych donic. Drugie pytanie jest takie, czy problemem nie będzie automat rosnący obok regularnych roślin? Chodzi mi głownie o to czy on nie zasłoni regów, albo czy regi nie zasłonią jego? Póki co tyle
Macky Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Pojawia sie pytanie czy bardziej opłacalne jest zrobienie airpotów, czy postawienie zwykłych donic. Wal zwykłe doniczki 15L. Drugie pytanie jest takie, czy problemem nie będzie automat rosnący obok regularnych roślin? Nie. Poza tym automat także może być regularny Regular - nasiona z których może być roślina damska lub męska Femi - nasiona z których będą damskie Automat - "upośledzone" konopie które nie reagują na fotoperiod i kwitną kiedy im się zachce
szukamzony Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Hahah Vito, odrozniam regularne konopie od feminizowanych a za odpowiedz dziekuje, chociaz teraz kusi mnie tez jakas tania hydroponika
Dzik Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 mam wentylator 145m3/h (możliwość 187) czy filtr 150-165 może być a może 133-190 będzie lepszy? jeśli nie, to czy koniecznym będzie zwiększenie prędkości wentylatora?
Miś Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Filtr musi być bardziej wydajny niż wentylator, niektórzy podają, że gdzieś 30%.
Macky Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 a może 133-190 będzie lepszy? Ten będzie lepszy. Ja zawsze stosuje taki sam jaka moc wentyla i nigdy żadnych problemów.
Recommended Posts