Qulka Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Siemanko!Jak w temacie. Ogólnie zioło było za szybko wysuszone i teraz śmierdzi dziwnie jak by trawą zwykłą <<nie przyjemnie>>. Narazie wrzuciłem do słoika skórkę z cytryny, jak myślicie pomoże to coś? Cytuj
Macky Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Skórka z cytryny oczywiście wysuszona wcześniej ? Smaku na pewno nie poprawi, ale zapach może trochę chwyci Cytuj
dub Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 to te wszystkie zmagania po drodze od ziarna do plonu wpływają na smak i zapach....również ogromna część w tym ma oczywiście gen. suszenie również nie może być czynnością pominiętą w staraniach, oto efektjeżeli sam susz jest nie smaczny tak jak opisujesz to niestety nic z tym za wiele nie zrobisz/Polecam wymoczyć w wodzie.Do wody przejdą wszystkie substancje jakie są w stanie przejść, nie bój się one nie będą potrzebne w paleniu a żywica pozostanie na materiale który będzie odrobinę czystszy. Musisz to zrobić kilka razy w sumie zobaczysz po kolorze wody.na pewno wyczujesz, że nie będzie tak drapało i może nawet nie będzie takie nieprzyjemne jak na początkuUratowałem tym sposobem kilka razy palenie którego nie dało się palićpzdr, Cytuj
Gość antymef303 Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 jak zamkniesz w sloiku , nabierze swojego zapachu , a narazie ogórkowo "Ogórek Haze" Na początku moim błędem też było przesuszanie. Moje strainy dosłownie były suche i czułem się jak bym palił suchego ogórka. Jednak, gdy je zamkłem w słoiku, po ok.12 dniach miałem smakowite, oraz pachnące hmmmm........... Po moich doświadczeniach, zrozumiałem, że smak, oraz zapach idzie zawsze odzyskać. Ale , i tak uważam, że przesuszanie jest złą metodą, gdyż może smak i zapach odzyskasz, ale i tak tracisz na wadzę materiału, oraz spada jego jakość. Ps Jak będziesz chciał iść w tym kierunku, niezaponij o przewietrzaniu słoików. Cytuj
Recommended Posts