jojojoziomalos Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Witam meczy mnie sprawa z nawozami np. hesi bloom compleks hesi fosfor plus i hesi super vit jak to wszystko wymieszane z woda możne długo stać pytam ponieważ hesi super vit jedna krople daje się na 4.5 litra wody tyle to na 2-3 podlewania mi wystarczy teraz jak podlewam raz na tydzień to woda z nawozami stała by te 2-3 tygodnie i sek w tym czy taka woda z tym wszystkim może tyle stać. Cytuj
uciulanygiecik Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 nie. po paru dniach już się psuje. ja dawałem te krople nawet na 1 l wody jak podlewałem, nic nie zaszkodzilo. byle nie dawac do każdego podlewania Cytuj
badgrass Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Tak niby są zalecenia żeby rozrabiać nawóz bezpośrednio przed podlewaniem. A jaki problem robić na bieżąco nawóz ? Tyle co potrzeba do jednorazowego podlania. Czemu akurat chcesz robić czy robisz więcej i to stoi tyle ? Cytuj
uciulanygiecik Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 mi bankowo zgnila po jakims tygodniu, tylko ze miałem ja zakrecona Cytuj
jojojoziomalos Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2013 dzieki za odpowiedzi naj bardziej meczy mnie super vit o jego dawkowanie dla tego caly ten temat i mysle ze samego super vita rozrobic w 200 ml co bedzie latwo podzielic na 4 po kielichu 50 na litr Cytuj
badgrass Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Supervitem się tak nie przejmuj, nie przedawkujesz go, ja dawałem po kropli na każdą z dwóch 1,5 litrowych butelek (bo miałem do 2 plantów) i było git. Cytuj
LepiSie Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Odpowiedz jest bardzo prosta, nawozy hesi sa na bazie minerałów czyli soli, one mogą stać miesiące, jedyne co trzeba zrobić to wymieszać konkretnie wodę przed jej użyciem, aby sole spowrotem wróciły do obiegu gdyż niemieszana woda powoduje iż rozpuszczone sole opadają na dno zbiornika i tam też się osadzają. Sprawa z nawozami organicznymi jest troszkę inna gdyż tam żyją znów żywe kultury bakterii ale to na inny topic ;] Co do Supervitu tego się nie da przedawkować, jest to zwykły kompleks witamin i makroshitu więc dawanie wiecej niz prod. zaleca jest najzwyczajniej marnowaniem dodatku Cytuj
Recommended Posts