Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Hej! 15 Czerwca miałem harvest i tak oto jestem 8 Września już bez plonów :) Za to z bagażem pomysłów.

Na oucie już nie da rady posadzić (chyba) więc chce zrobić boxa.

Mam do wyboru - dom lub pokój wynajmowany w innym mieście.

Kwestia domu, bywam raz na tydzień a rzadziej raz na dwa tygodnie. Czy box zostawiony sam sobie, z automatycznym włączaniem lampy i jakimś bezpiecznikiem stwarza jakiekolwiek zagrożenie?

Dałbym go na strych, jest tam sucho oraz same drewno. Myśle jeszcze o jakimś zabezpieczeniu ale cięzko wymyśleć. Naczynie wypełnione wodą postawione na boxie nic nie da, bo ewentualny pożar może i nadtopi naczynie,

ale do tego czasu spali cały dom. Ciężko mi wpaść na inne pomysły, może świetlówki są bardziej bezpieczne?

Lepiej gdyby box był na stancji, bo miałbym wszystko pod kontrolą. Lecz pozostają dwie kwestie:

-zapach

-zamek na klucz.

Właścicielka czasem może zaglądnąć mi do pokoju jak mnie nie bedzie, więc te dwie kwestie są najważniejsze. Czy zaizolowanie boxa, wycięcie otworu na wentylator i przymocowanie do niego jakiegoś filtra węglowego załatwi sprawę?

Jeśli załatwiłbym sprawę zapachu to ewentualne zamknięcie na klucz oraz "przykitranie" tego całego aby się nie wyróżniały spowiędzy pudeł w szafie nie powinno sprawić kłopotu.

Dodam że box nie byłby duży, na dwa krzaki, starałbym się go zrobić maksymalnie wielkości kompa.

Dzięki za sugestię i pomysły, pozdrawiam.

Gość taktrzymaj
Opublikowano

Dodam że box nie byłby duży, na dwa krzaki, starałbym się go zrobić maksymalnie wielkości kompa.

Do pc boxa to wyłącznie świetlówki.

Zrób sobie normalnie z obudowy od komputera. Może wtedy stać praktycznie na widoku.

Opublikowano

polecam z obudowy bigtower takiej na serwerki :)

Opublikowano

ok dzieki a co ze zapachem i ew. zamknięciem tego na klucz? bo ta 1 opcja w domu jest do niczego, musze kontrolować boxa chociaz do drugi dzien.

Opublikowano

na zapach są filtry węglowe, a co do zamknięcia to jak będzie to obudowa od kompa to nie wiem ktoś Ci będzie tam zaglądał chyba że kobita to skryto-cichy maniak komputerów

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+