Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Box 70X95X30 Kilka Pytań

Recommended Posts

Opublikowano

Witam!

Posiadam boxa o wymiarach 70x95x30(sz,wys,gł), pierwsze pytanie za które sie wstydze to czy da rade wrzucić 3 krzaki czy lepiej 2?

Sadze polar ligt 2

2. Czy HPS 150w będzie wystarczający? Myślałem zeby dać 250 ale stało się tak że mam teraz w dobrej cenie 150, ew moge 2x 150 tyle czy to jest dobre rozwiązanie?

3. Doniczki, nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to czy mogę posadzić 3 krzaki w jednej podłużnej donicy czy lepiej w 3 mniejszych?

3a. Jak mogę w jednej to czy podłużna donica(50szer,23 wys,22gł) 25L wystarczy na 3x polar lighty?

Proszę o wyrozumiałość, z góry dziękuje

Opublikowano

1-3 śmiało dadzą rade, ale ciężko będzie znaleźć doniczki o takich wymiarach, żeby 3 się zmieściły.

2- i tu pojawia się problem dość dziwnego kształtu boksa. cięzko będzie oświetlić równomiernie taki boksik jedna lampą. jak masz możliwość, to 2x150W moim zdaniem będzie najlepszym rozwiązaniem.

3- w jednej donicy możesz, ale musiałbyś czymś odgrodzić. Tak, żeby każda roślina miała określone miejsce tylko dla siebie. Daje to lepszy efekt, niż kilka roślin w jednej donicy, bo rośliny będą miedzy sobą konkurowały o substancje odzywcze i najmocniejsza roślina będzie osłabiała pozostałe. Nie zawsze tak się dzieje, ale zdarza się. A ja wole dmuchać na zimne.

4- w zupełności wystarczy, ale jak masz możliwość, to daj większą (więcej miejsca dla korzeni= większa część nadziemna). tylko pamiętaj o przegródkach.

Opublikowano

Dzięki mordeczko, zatem kupuje 2 lampy i większą donice

Jeszcze tylko pytanie jak rozmieścić te 2 lampy, mniej więcej na środku obie? czy po bokach?

Jeden grower mi zaproponował walnąć jedną lampe na dole?!?

Opublikowano

dalej nie kumam po co taki zabieg... roślina naturalnie pochłania światło wierzchnią stroną liścia. Można to zaobserwować u kwiatków doniczkowych na parapecie. roślina zawsze wygina się w stronę okna, czyli tak żeby ustawić się wierzchem liści do słonca.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+