Ambasadorka Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką HAMBURGERY smakosza Vito'sza Potrzebne rzeczy i składniki. Potrzebne: -500g mięsa wołowego mielonego(byle by nie z lidla,i biedronki)świeżo mielony. -cebula -ogórek korniszon -sałata lodowa -majonez(z lidla) -musztarda -pieprz sól,cukier,czosnek granulowany -bułka hamburgerowa(najlepsze robiona własna)tu macie przepis Edit : bulki do hamburgerów robię juz sama i takowe polecam https://trawka.org/topic/31809-bulki-pszenne-do-hamburgerow-przepis/ A tu przepis na bułkę konopna do hamburgerów https://trawka.org/topic/32575-hamburger-wolowy-z-bulka-konopna/ -kilka kropel octu! -ser byle by nie gorzki(może być toast) Rzeczy -Miska -deska -nóż -łyżka -łyżeczka Kotlet hamburgera Składniki: -500g mięsa wołowego mielonego(konieczność) -cebula -pieprz i sól Mięso w miskę, dodaję łyżkę pieprzu, łyżkę soli, dwie łyżki posiekanej cebuli. Mieszam i wyrabiam. Formułuje płaskie kotlety. Sos do hamburgera: Składniki: -2 łyżki majonezu -2 łyżki musztardy -1 łyżka posiekanej bardzo drobno cebuli -2 łyżeczki posiekanego ogórka korniszona -pól łyżeczki cukru -szczypta czosnku granulowanego Miseczkę do miseczki składniki i wymieszać. Sałatę siekam na małe paski. Korniszona resztę w plastry. Po upływie czasu, biorę patelnie 2, przecinam bułki na dwie części. 1 patelnie nie smarujemy, kładziemy na nią bułki w celu podgrzania, muszą się zarumienić. Tylko nie przewracajcie góry bułki z sezamem, nie może być podgrzany od góry. Zdejmuję z patelni Patelnię 2 naoliwiam, mało, wrzucam kotlety niechaj że się smażą, po 4 minutach odwrócam na druga stronę. I łącze składniki. Bułka, na bułkę, ser, na ser mięso,na mięso ogórka, sos i sałatę, zskładam i rozkoszuje się niepowtarzalnym smakiem:D My nie jemy w mc donald'sie i nigdzie indziej, po spróbowaniu takich gwarantuje że nie będzie wam się chciało już tam jeść. Przy następnym razie zrobię fotorelację. Wskazówki: -patelnie oliw specjalną łopatką lub papierem kuchennym. -Smaż na patelni teflonowej jeżeli taka masz -kotlety mogą być dłużej w lodówce w celu późniejszego spożycia -smak sosu zależy od majonezu(ten z lidla super jest) -nie dodawaj do sosu musztardy grillowanej -torebki najlepsze jednorazowe -zamiast wałka możesz użyć np.butelki po piwie -formuj kotleta na dużego w trakcie smażenia zmniejsza sie 3-4 kro-tnie -cebulę siekaj drobno na desce lub blenderze. -stosując się do przepisu masz pewność dobrej wyżerki, dodając składniki z poza przepisu możesz zmodyfikować smak, ale nie koniecznie na lepszy, np.dodając pomidora będzie mdły i wodnisty. -możesz zwiększyć ilość hamburgerów przy zachowaniu odpowiednich proporcji. Smacznego Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich artykułów, zdjęć oraz grafik ! Kopiowanie całości lub jakiejkolwiek części artykułu oraz grafik w nich umieszczonych oznacza naruszenie praw autorskich zgodnie z ustawa o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 oraz Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Dz.U. nr 47 poz. 211 Cytuj
upp Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Jeeeniuuuu ale mi sie gastro włączyłoooo jutro takie coś rozkminiam Elegancki postmniej więcej jaki koszt ? Cytuj
Ambasadorka Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Przypominam, większość rzeczy prócz mięsa jest kupiona w lidl, więc koszty nie sa duże, a smacznie jest Cytuj
Ambasadorka Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2011 3,99 zł za 6 sztuk Cytuj
daz dillinger Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 O w kur*ę.. Ale to apetycznie wygląda Kiedyś spróbujemy to rozkminić.. Cytuj
Bernie Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 troche jebania z kotletami trzeba wykminic jakies gotowe Cytuj
Jack Horror Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Jestem smakoszem hamburgerów i muszę powiedzieć, że ten tutaj prezentuje się wybornie Muszę koniecznie spróbować Cytuj
czernoza Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 wszystko ok tylko taki maly szczegol ze wolowiny sie nie soli przed smazeniem bo robi sie twardaa! Cytuj
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.