Skocz do zawartości
thc-thc

centrummarihuany

Bułki pszenne do Hamburgerów-przepis


MeryZpolsky

Recommended Posts

Witam Wszystkich Serdecznie

 

:hemp_cook:Dziś w Gotuj z Ambasadorką :hemp_cook:

 

Bułki do hamburgerów lub hot dogów

 
Dzis podzielę sie z Wami sprawdzonym przeze mnie przepisem.
 
 
Przepis jest łatwy i smak bułki kosmicznie pyszny na pacmana.
 
 

 

 
Składniki potrzebne:
 
-szklanka letniej wody
-2 łyżki masła (prawdziwego) lub konopnego czubate
-jedno duże jajo, i jedno białko do posmarowania bułek przed pieczeniem
-3 i pól szklanki mąki pszennej (zwyklaka)
-dwie czubate lyzki cukru u Nas uzyty brązowy
-1 i pół łyżeczki soli
-1  łyżeczka drożdży instant

  • Do miski wlać wodę, masło jajko oraz mąkę, cukier sol i na samym końcu drożdże.
  • Delikatnie łyżka lub tez w maszynie(Ci co maja maszynę do wypieku ustawić na 1,5 godzinny program bułek/bagietek)

wymieszać ze sobą składniki, a następnie zagniatać ręcznie przez ok 15-20 minut.

  • Następnie odkładamy ciasto w cieple miejsce przykrywając je ściereczka na ok 20 minut ponownie wyrabiamy i odstawiamy. Tę czynność powtarzamy łącznie trzy razy.
  • ciasto dzielimy na kilka części w zależności jak wielkie bulki chcemy i formułujemy na kule.

Piekarnik rozgrzewamy do 200-220 stopni 
 
Każda z bułek smarujemy białkiem kurzym lub mlekiem, można posypać sezamem tak jak u nas lub makiem.
Sezam sie nie przypali.
 
gallery_27223_362_921029.jpg
 
Bułki ułożone na papierze do pieczenia wkładamy do piekarnika na ok 15 minut az zbrązowieją.(u mnie z termoobiegiem)
 
Rosną
 
gallery_27223_362_130411.jpg
 
i rosną
 
gallery_27223_362_608576.jpg
 
gallery_27223_362_176961.jpg
 
A tak sie prezentuje jak na dłoni
 
gallery_27223_362_954547.jpgSa lekkie puszyste, na drugi dzień równie dobre.
 
A tak sie prezentuje hamburger wieczorny na pakmana :)
 
gallery_27223_362_150320.jpgA tak poranny :) na sniadanie dla Vita
 
gallery_27223_362_353196.jpg

 

POLECAM :)

 

:hemp_cook: Smacznego :hemp_cook:

  • Upvote 3
Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Strata THC jest wtedy gdy proces pieczenia/gotowania jest dłuższy niż 150minut.

Przez 10-15 minut, nie ma żadnego utleniania się thc a potrawy są o dobrej mocy.

 

 

Jak najbardziej korzystajcie z jak tylko możecie najlepszych składników :)

Jeżeli macie możliwość z świeżych drożdży jak najbardziej z nich i zakwasów również. :)

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+