Jump to content
thc-thc.com
ganjafarmer.com.pl
grower.com.pl www.growbox.pl seedstockers.com

Bułki pszenne do Hamburgerów-przepis


Recommended Posts

Witam Wszystkich Serdecznie

 

:hemp_cook:Dziś w Gotuj z Ambasadorką :hemp_cook:

 

Bułki do hamburgerów lub hot dogów

 
Dzis podzielę sie z Wami sprawdzonym przeze mnie przepisem.
 
 
Przepis jest łatwy i smak bułki kosmicznie pyszny na pacmana.
 
 

 

 
Składniki potrzebne:
 
-szklanka letniej wody
-2 łyżki masła (prawdziwego) lub konopnego czubate
-jedno duże jajo, i jedno białko do posmarowania bułek przed pieczeniem
-3 i pól szklanki mąki pszennej (zwyklaka)
-dwie czubate lyzki cukru u Nas uzyty brązowy
-1 i pół łyżeczki soli
-1  łyżeczka drożdży instant

  • Do miski wlać wodę, masło jajko oraz mąkę, cukier sol i na samym końcu drożdże.
  • Delikatnie łyżka lub tez w maszynie(Ci co maja maszynę do wypieku ustawić na 1,5 godzinny program bułek/bagietek)

wymieszać ze sobą składniki, a następnie zagniatać ręcznie przez ok 15-20 minut.

  • Następnie odkładamy ciasto w cieple miejsce przykrywając je ściereczka na ok 20 minut ponownie wyrabiamy i odstawiamy. Tę czynność powtarzamy łącznie trzy razy.
  • ciasto dzielimy na kilka części w zależności jak wielkie bulki chcemy i formułujemy na kule.

Piekarnik rozgrzewamy do 200-220 stopni 
 
Każda z bułek smarujemy białkiem kurzym lub mlekiem, można posypać sezamem tak jak u nas lub makiem.
Sezam sie nie przypali.
 
gallery_27223_362_921029.jpg
 
Bułki ułożone na papierze do pieczenia wkładamy do piekarnika na ok 15 minut az zbrązowieją.(u mnie z termoobiegiem)
 
Rosną
 
gallery_27223_362_130411.jpg
 
i rosną
 
gallery_27223_362_608576.jpg
 
gallery_27223_362_176961.jpg
 
A tak sie prezentuje jak na dłoni
 
gallery_27223_362_954547.jpgSa lekkie puszyste, na drugi dzień równie dobre.
 
A tak sie prezentuje hamburger wieczorny na pakmana :)
 
gallery_27223_362_150320.jpgA tak poranny :) na sniadanie dla Vita
 
gallery_27223_362_353196.jpg

 

POLECAM :)

 

:hemp_cook: Smacznego :hemp_cook:

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Strata THC jest wtedy gdy proces pieczenia/gotowania jest dłuższy niż 150minut.

Przez 10-15 minut, nie ma żadnego utleniania się thc a potrawy są o dobrej mocy.

 

 

Jak najbardziej korzystajcie z jak tylko możecie najlepszych składników :)

Jeżeli macie możliwość z świeżych drożdży jak najbardziej z nich i zakwasów również. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy to insert a link to the Privacy Policy page GDPR - Website only for adults, 18+