Ambasadorka Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką Bułki do hamburgerów lub hot dogów Dzis podzielę sie z Wami sprawdzonym przeze mnie przepisem. Przepis jest łatwy i smak bułki kosmicznie pyszny na pacmana. Składniki potrzebne: -szklanka letniej wody-2 łyżki masła (prawdziwego) lub konopnego czubate-jedno duże jajo, i jedno białko do posmarowania bułek przed pieczeniem-3 i pól szklanki mąki pszennej (zwyklaka)-dwie czubate lyzki cukru u Nas uzyty brązowy-1 i pół łyżeczki soli-1 łyżeczka drożdży instant Do miski wlać wodę, masło jajko oraz mąkę, cukier sol i na samym końcu drożdże. Delikatnie łyżka lub tez w maszynie(Ci co maja maszynę do wypieku ustawić na 1,5 godzinny program bułek/bagietek) wymieszać ze sobą składniki, a następnie zagniatać ręcznie przez ok 15-20 minut. Następnie odkładamy ciasto w cieple miejsce przykrywając je ściereczka na ok 20 minut ponownie wyrabiamy i odstawiamy. Tę czynność powtarzamy łącznie trzy razy. ciasto dzielimy na kilka części w zależności jak wielkie bulki chcemy i formułujemy na kule. Piekarnik rozgrzewamy do 200-220 stopni Każda z bułek smarujemy białkiem kurzym lub mlekiem, można posypać sezamem tak jak u nas lub makiem.Sezam sie nie przypali. Bułki ułożone na papierze do pieczenia wkładamy do piekarnika na ok 15 minut az zbrązowieją.(u mnie z termoobiegiem) Rosną i rosną A tak sie prezentuje jak na dłoni Sa lekkie puszyste, na drugi dzień równie dobre. A tak sie prezentuje hamburger wieczorny na pakmana A tak poranny na sniadanie dla Vita POLECAM Smacznego 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Judaista Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Świeże domowe pieczywo jest najlepsze sam sobie również wypiekam w domu chleb i bułki, ale zdecydowanie polecam świeże drożdże. Proporcje uniwersalne 100g drożdży na 1 kilogram mąki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted September 16, 2013 Author Share Posted September 16, 2013 Strata THC jest wtedy gdy proces pieczenia/gotowania jest dłuższy niż 150minut. Przez 10-15 minut, nie ma żadnego utleniania się thc a potrawy są o dobrej mocy. Jak najbardziej korzystajcie z jak tylko możecie najlepszych składników Jeżeli macie możliwość z świeżych drożdży jak najbardziej z nich i zakwasów również. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.