Skocz do zawartości
thc-thc

grower

Recommended Posts

Witam Wszystkich Serdecznie

 

:hemp_cook: Dziś w Gotuj z Ambasadorką :hemp_cook:

 

 

HAMBURGERY smakosza Vito'sza

 

gallery_27223_317_37513.jpg

 

 

 

 

 

Potrzebne rzeczy i składniki.

Potrzebne:
-500g mięsa wołowego mielonego(byle by nie z lidla,i biedronki)świeżo mielony.
-cebula
-ogórek korniszon
-sałata lodowa
-majonez(z lidla)
-musztarda
-pieprz sól,cukier,czosnek granulowany
-bułka hamburgerowa(najlepsze robiona własna)tu macie przepis
 
Edit : bulki do hamburgerów robię juz sama i takowe polecam 
 
http://trawka.org/topic/31809-bulki-pszenne-do-hamburgerow-przepis/
 
A tu przepis na bułkę konopna do hamburgerów 
 
http://trawka.org/topic/32575-hamburger-wolowy-z-bulka-konopna/
-kilka kropel octu!
-ser byle by nie gorzki(może być toast)
Rzeczy
-Miska
-deska
-nóż
-łyżka
-łyżeczka


Kotlet hamburgera

Składniki:
-500g mięsa wołowego mielonego(konieczność)
-cebula
-pieprz i sól

Mięso w miskę, dodaję łyżkę pieprzu, łyżkę soli, dwie łyżki posiekanej cebuli.
Mieszam i wyrabiam.
Formułuje płaskie kotlety.

Sos do hamburgera:

Składniki:
-2 łyżki majonezu
-2 łyżki musztardy
-1 łyżka posiekanej bardzo drobno cebuli
-2 łyżeczki posiekanego ogórka korniszona
-pól łyżeczki cukru
-szczypta czosnku granulowanego

Miseczkę do miseczki składniki i wymieszać.

Sałatę siekam na małe paski.
Korniszona resztę w plastry.

Po upływie czasu, biorę patelnie 2, przecinam bułki na dwie części.
1 patelnie nie smarujemy, kładziemy na nią bułki w celu podgrzania, muszą się zarumienić.

Tylko nie przewracajcie góry bułki z sezamem, nie może być podgrzany od góry.
Zdejmuję z patelni
Patelnię 2 naoliwiam, mało, wrzucam kotlety niechaj że się smażą, po 4 minutach odwrócam na druga stronę.

I łącze składniki.
Bułka, na bułkę, ser, na ser mięso,na mięso ogórka, sos i sałatę, zskładam i rozkoszuje się niepowtarzalnym smakiem:D

My nie jemy w mc donald'sie i nigdzie indziej, po spróbowaniu takich gwarantuje że nie będzie wam się chciało już tam jeść.

 

 

Przy następnym razie zrobię fotorelację.

Wskazówki:
-patelnie oliw specjalną łopatką lub papierem kuchennym.
-Smaż na patelni teflonowej jeżeli taka masz
-kotlety mogą być dłużej w lodówce w celu późniejszego spożycia
-smak sosu zależy od majonezu(ten z lidla super jest)
-nie dodawaj do sosu musztardy grillowanej
-torebki najlepsze jednorazowe
-zamiast wałka możesz użyć np.butelki po piwie
-formuj kotleta na dużego w trakcie smażenia zmniejsza sie 3-4 kro-tnie
-cebulę siekaj drobno na desce lub blenderze.
-stosując się do przepisu masz pewność dobrej wyżerki, dodając składniki z poza przepisu możesz zmodyfikować smak, ale nie koniecznie na lepszy, np.dodając pomidora będzie mdły i wodnisty.
-możesz zwiększyć ilość hamburgerów przy zachowaniu odpowiednich proporcji.
 
gallery_27223_362_150320.jpg
 
 
 


gallery_27223_362_353196.jpg

post-2-0-95517300-1400927741_thumb.jpg

:hemp_cook: Smacznego :hemp_cook:


Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich artykułów, zdjęć oraz grafik !
Kopiowanie całości lub jakiejkolwiek części artykułu oraz grafik w nich umieszczonych oznacza naruszenie praw autorskich zgodnie z ustawa o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 oraz Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Dz.U. nr 47 poz. 211

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

  • 1 rok później...
  • 10 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+