Ambasadorka Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką HAMBURGERY smakosza Vito'sza Potrzebne rzeczy i składniki.Potrzebne:-500g mięsa wołowego mielonego(byle by nie z lidla,i biedronki)świeżo mielony.-cebula-ogórek korniszon-sałata lodowa-majonez(z lidla)-musztarda-pieprz sól,cukier,czosnek granulowany-bułka hamburgerowa(najlepsze robiona własna)tu macie przepis Edit : bulki do hamburgerów robię juz sama i takowe polecam http://trawka.org/topic/31809-bulki-pszenne-do-hamburgerow-przepis/ A tu przepis na bułkę konopna do hamburgerów http://trawka.org/topic/32575-hamburger-wolowy-z-bulka-konopna/-kilka kropel octu!-ser byle by nie gorzki(może być toast)Rzeczy-Miska-deska-nóż-łyżka-łyżeczkaKotlet hamburgeraSkładniki:-500g mięsa wołowego mielonego(konieczność)-cebula-pieprz i sólMięso w miskę, dodaję łyżkę pieprzu, łyżkę soli, dwie łyżki posiekanej cebuli.Mieszam i wyrabiam.Formułuje płaskie kotlety.Sos do hamburgera:Składniki:-2 łyżki majonezu-2 łyżki musztardy-1 łyżka posiekanej bardzo drobno cebuli-2 łyżeczki posiekanego ogórka korniszona-pól łyżeczki cukru-szczypta czosnku granulowanegoMiseczkę do miseczki składniki i wymieszać.Sałatę siekam na małe paski.Korniszona resztę w plastry.Po upływie czasu, biorę patelnie 2, przecinam bułki na dwie części.1 patelnie nie smarujemy, kładziemy na nią bułki w celu podgrzania, muszą się zarumienić. Tylko nie przewracajcie góry bułki z sezamem, nie może być podgrzany od góry.Zdejmuję z patelniPatelnię 2 naoliwiam, mało, wrzucam kotlety niechaj że się smażą, po 4 minutach odwrócam na druga stronę.I łącze składniki.Bułka, na bułkę, ser, na ser mięso,na mięso ogórka, sos i sałatę, zskładam i rozkoszuje się niepowtarzalnym smakiem:DMy nie jemy w mc donald'sie i nigdzie indziej, po spróbowaniu takich gwarantuje że nie będzie wam się chciało już tam jeść. Przy następnym razie zrobię fotorelację.Wskazówki:-patelnie oliw specjalną łopatką lub papierem kuchennym.-Smaż na patelni teflonowej jeżeli taka masz-kotlety mogą być dłużej w lodówce w celu późniejszego spożycia-smak sosu zależy od majonezu(ten z lidla super jest)-nie dodawaj do sosu musztardy grillowanej-torebki najlepsze jednorazowe-zamiast wałka możesz użyć np.butelki po piwie-formuj kotleta na dużego w trakcie smażenia zmniejsza sie 3-4 kro-tnie-cebulę siekaj drobno na desce lub blenderze.-stosując się do przepisu masz pewność dobrej wyżerki, dodając składniki z poza przepisu możesz zmodyfikować smak, ale nie koniecznie na lepszy, np.dodając pomidora będzie mdły i wodnisty.-możesz zwiększyć ilość hamburgerów przy zachowaniu odpowiednich proporcji. Smacznego Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich artykułów, zdjęć oraz grafik !Kopiowanie całości lub jakiejkolwiek części artykułu oraz grafik w nich umieszczonych oznacza naruszenie praw autorskich zgodnie z ustawa o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 oraz Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Dz.U. nr 47 poz. 211 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
upp Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Jeeeniuuuu ale mi sie gastro włączyłoooo jutro takie coś rozkminiam Elegancki postmniej więcej jaki koszt ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted April 13, 2011 Author Share Posted April 13, 2011 Przypominam, większość rzeczy prócz mięsa jest kupiona w lidl, więc koszty nie sa duże, a smacznie jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MR. X Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 ile tam te bulki kosztuja ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted April 14, 2011 Author Share Posted April 14, 2011 3,99 zł za 6 sztuk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daz dillinger Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 O w kur*ę.. Ale to apetycznie wygląda Kiedyś spróbujemy to rozkminić.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bernie Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 troche jebania z kotletami trzeba wykminic jakies gotowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weeed Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Daj gryzka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack Horror Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Jestem smakoszem hamburgerów i muszę powiedzieć, że ten tutaj prezentuje się wybornie Muszę koniecznie spróbować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernoza Posted July 21, 2013 Share Posted July 21, 2013 wszystko ok tylko taki maly szczegol ze wolowiny sie nie soli przed smazeniem bo robi sie twardaa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.