Guest Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 Alkohol z THC- przemyj około 10 gram stuffu wodą (by pozbyć się zanieczyszczeń np: kurzu).- następnie zalej marihuanę spirytusem w hermetycznym naczyniu na około tydzień.- kolejnym krokiem jest odcedzenie spirytusu od grassu.- spirytus oczywiście należy rozcięczyć (lub nie - dla twrdogłowych), można dodać soku dla zabicia gorzkiego smaku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seaborg Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 A ja mam pytanie:D Czy możliwe jest zrobienie mocnego Winiaka z THC? Wiadomo Istota fermentacji alkoholowej polega na przemianie, pod wpływem drożdży, cukru na alkohol i dwutlenek węgla.. Zatem czy jak załaduje do Baniaka:D powiedzmy winogrona, cukier, drożdże + MJ to czy to ulegnie fermentacji i czy zachowam w trunku THC ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konopielek Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Ja kiedyś miałem urodzaj mj to dodałem do jednego gąsiora wina trochę liści. Takie wino kręciło bardziej i wszyscy, którzy je pili to sobie chwalili. A winiak to taki polski koniak tzn. przedestylowane wino. THC wtedy nie przejdzie. No ale z kolei winiak można kupażować jakimś ekstraktem THC. :pener: Link to comment Share on other sites More sharing options...
seaborg Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 chodziło mi raczej o Zwykłe wino czy nie utraci swoich magicznych włsciwosci. teoretycznie nawet zwykła szmata powinna dac się sfermentować xD a jak to wygląda z MJ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cath Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 Wino powinno wyjść bez problemu, ale z rozpuszczalnością THC w takim słabym alkoholu może być cienko... A ja mam inne pytanie, bardziej do znających się na chemii: Jaki wpływ na takiego Green Dragona miałaby destylacja? Chciałbym się pozbyć chlorofilu i innych śmieci, poza tym może dodam jeszcze piołunu, przy którego użyciu destylacja jest raczej wskazana. Biorąc pod uwagę fakt że etanol wrze w temperaturze 78,5 stopni chyba nie trzeba się bać o przetrwanie rozpuszczonego w nim THC :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon Posted September 23, 2009 Share Posted September 23, 2009 250ml wódki 40 vol. Ile do tego dodać palenia ? Porobi ? Ile ma stać ? 2tyg ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndnf Posted September 24, 2009 Share Posted September 24, 2009 Omg stary:) jeśli wrzucisz winogrona, cukier i drożdże to wyjdzie Ci piękny zacier winny. W dodatku będzie niemożliwy do wypicia, a jak już wypijesz to będziesz dalej :zrzut: jak widział lol. JEżeli masz destylator to przepuść zacier przez niego, a powstałej winogronówki - 60 - 94% użyj do zrobienia nalewki z ganji. Nie wrzucaj spadów /topów do kegla z zacierem bo zmarnujesz... Uogólniając - chcecie zrobić nalewkę z ganji użyjcie spirytu i trawki. Odstawcie na 2 tygodnie. Później dla lepszego smaku możecie dodać wiórów dębowych, ale =- NIE DODAWAJCIE TRAWY DO ZACIERU - TO MARNOTRAWSTWO. Są specjalne destylarki które posiadają zbiornik aromatyzujący trunek (podczas procesu destylacji odparowany alkohol przechodzi przez sito z ziołami np piołunek lub marihuaną, co nadaje alkoholowi kolor i smak), ale one kosztują około 3 tysięcy. Chcecie ten sam efekt? weźcie topa 3-5 g, wrzućcie do butli kupnego lub zrobionego przez siebie spirytu (im większy procent alko tym lepiej) po 2 -4 tygodniach odcedźćcie zioło od alko, dodajcie torszkę wiórów dębowych i wrzućcie na 3 miechy do leżakowania. Odcedźccie wióry i można pić wspaniałą marichuanówkę. Potem można rozcieńczyć z wodą aby otrzymać odpowiedni woltarz. Smacznego ps. thc zaczyna działać półtorej godziny od wypicia flaszki. Nie wypijcie za dużo bo można się nieźle zważyć. Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 mam pytanko czy taka nalewke bo zrobiłem ze spadów do 0.5l spirytusu juz tydzien stoi i czy mozna to trzymac do sylwestra czy nic sie nie stanie i z czym proponujecie rozcienczyc to bo myslałem z sokiem jabłkowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 może stać jak najbardziej do sylwestra a rozcieńczaj z czym chcesz ja spirytusik zawsze z sokami jakimiś albo nawet wodą rozcieńczałem hehe z herbatą też można :] SKŁAD: kwiaty konopii - 1 garść korzeń konopii - 1 świeża sztuka chili - 1 strąk sól - 1 szczypta tequila - 0,7 litra SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki zalać tequilą i pozostawić na 1 tydzień. Następnie, w zależności od potrzeby i smaku (bardzo ostre!), pić możliwie mocno schłodzone ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Składniki pozostawić w tequili. Christian Rätsch "Rośliny Miłości" Wydawnictwo GAMMA, Warszawa 1992. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian_Red Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 a jaka jest po takim "absyncie" faza jak po alkoholu czy po zielonym bo mam zamiar zrobic sobie na sylwestra cos takiego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.