IwannaGrow Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Automaty możesz smiało jeszcze przez miesiąc wysadzać a nawet i troche dłuzej. Zgodze się z majkelem, LST jaknajbardziej. Nie powinno się FIMować AFów. pozdro.
Nosiu Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Witam!Mam problem z roślinkami z OP. Mają ok. tygodnia, na razie trzymam w małym boxie(2wentylatory z kompa,3 świetlówki 20W)ze względu na pogodę.Możliwe że trochę przelałem,ale dziwi mnie brązowe zabarwienie listków.Nie używałem żadnych nawozów, ziemia uniwersalna podsypana perlitem.Wiecie co to może być? Dziś rano znalazłem w boxie małego(ok 5mm) czarnego robaka/chrabąszcza.Wywaliłem od razu więc nie mam zdjęcia..
majkiel91 Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Mozliwe że to niedobór magnezu...podlewaj wodą z dolomitem, powinno pomóc
noowyy Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 ostatnio czytalem gdzies ze do ziemi mozna dodawać styropian. i oto moje pytanie. co daje styropian zmieszany z ziemią?
gibonas Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 ziemia jest mniej zbita przez co korzenie lepiej sie rozwijają,, i większy dostęp do tlemu mają korzenie (na 20 litrów ziemi 5 litrów steropianu i jest gites)
Rupert Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Witam, czy jest sens w srodku pola przemyslowki, zasadzic jakies automaty? przmyslowki maja teraz z jakies 15 cm wysokosci. Czy nie zapyla mi moich automatow przez te 2 miesiace? Pozdrawiam
mateusz0148 Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Witam !posiadam 3 pomidorki w czarnych doniczkach Ak47 x White Russian Automatica ta w białym to White Berry Automatic. I mam takie pytanie czy dobrze rosna jak na 15 dni te (ak47) i 12 dni (WB af)??.Dodam że jestem z małopolski a tam ostatnio pogoda nie rozpieszcza ;/ roślinki czymam w dużej szklarni i mam pytanie kiedy wysadzić na spota?? narazie podlewam je wodą ze słabą dawka biohomusa(1 łyżka stołowa na całą konewke.
Osiemo Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Mozecie mi powiedziec ile zajmuje roslince wyjscie z ziemii od wysadzenia (po kielkowaniu oczywiscie), dodam ze to ak47 uto?
mateusz0148 Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 mi zajeło 2 dni tyle że mniałęm ak47xwhite russian af
panmisiek Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 siemamam problem z pomidorkiem: w listkach są dziurki, szukałem czym to może być spowodowane ale nic podobnego nie znalazłem. Roślina była podjedzona przez ślimaki ale już opanowałem sytuacje.ziemia jest kupna Ph 5,5-6,5 z dodatkiem dolomitu, roślinka rosła 33dni w boxie i później została wysadzona na spota. Nawoziłem hesi bloom complex w dawce takiej jak na etykiecie. Te dziurki pojawiły się około 2tygodnie temu. Zerwałem jeden listek i oglądałem pod lupą ale żadnych robaczków itp nie znalazlema tutaj fota jakiejś dziwnej substancji podobnej do śliny, jest to w najniższym piętrze rośliny
Recommended Posts