Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Siemano 👊 

Z uwagi na niewypał z uprawą po nieszczęsnym Sylwestrze postanowiłem wystartować z nowym projektem na dwie siatki scrog. W ten projekt wkładam kiełkuje 5 nasion z oldschoolowymi odmianami takimi jak: Skunk Kush od Sensi Seeds i California Orange od Dutsch Passion. Docelowo zostaną po dwie rośliny z każdej odmiany i wstępnie startują w doniczkach 3,5l ale docelowo trafią do 18l i będą ustawione w szachownicę. Z treningów robię tylko 2x topping na cztery szczyty i zamierzam trzymać je na wegu do jednego miesiąca a później flip. Sprzęt to zestaw: Spider Farmer Namiot 70×140×200cm Lampa SE 4500 Evo 320w, Nawilżacz AC Infiniti T3 i to dlatego że jest dokładniejszy,dwa wiatraki oscylacyjne, wyciąg dedykowany do zestawu i wszystko jest podpięte do kontrolera GGS. Lampa ustawiona na 30% i 50cm nad roślinkami, wyciąg wyłączony i wentylator oscylacyjny włączony na 1 i ustawiony nad roślinkami i dmucha bardziej nad roślinkami jak w na roślinki. Temperatura 26°, 70%RH i po wsadzeniu kiełków podlałem je 30ml wody, bez żadnego spryskiwania i żadnych innych kombinacji żeby znowu nie prze dobrzyć 😉

Dzisiaj jest dzień 1

image-1767810439819.jpg

image-1767810426668.jpg

IMG_20260107_172621.jpg

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rysiu napisał(a):

A co się stało z uprawą z sylwestra?

Ugotowane zostały i poleciały do śmieci 😞 i dwie przełożyłem do małego namiotu 😉

Edytowane przez kolober
Opublikowano (edytowane)

Siema 👊 

Mały updated co tam się dzieje z siewkami 😉 I wszystko jest elegancko 👍 każda już jest nad ziemią i się prostuje😉 Pierwsze wyszły Skunk Kush a California Orange na drugi dzień ale to było odrazy widać po wigorze nasion bo Kush miały ponad centymetr nawet półtorej a Orange dopiero wychodziły z łupinek 😉 I na zdieciach możecie zobaczyć jak ładnie widać że to silne roślinki będą, łodyżki zdrowe grube 👍 liścienie to samo i pierwsze listki jednopalczaste już się ustawiły i łapią światło 😉 Warunki mają 70%-73% RH , 25°-26° stopni i jakieś 0,90kpa VPD. I wykiełkowałem ostatnią pestkę którą miałem jeszcze z ostatnich automatów Rude Bud Extrim i to jest ta w szarej materiałowej doniczce 12l. Ale ona trafi w odpowiednim czasie do małego namiotu i zastąpi tą experymentalną sztukę z której i tak nic nie będzie dlatego że była za długo w warunkach dla siewek i nie miała odpowiedniego ani światła ani VPD. I to wpłynęło na bardzo niska transpirację soków odżywczych i co za tym idzie minimalna ilość kwiatów i owszem jeżeli bym ją zostawił to ona da ale bardzo luźne i słabej jakości topy. Dlatego za jakieś trzy tygodnie do czterech tam stanie tą nowa 😉 ale to nie Wątek o nich😉

IMG_20260109_195112.jpg

IMG_20260109_185606.jpg

IMG_20260109_185559.jpg

IMG_20260109_185554.jpg

IMG_20260109_185549.jpg

IMG_20260109_185542.jpg

IMG_20260109_185535.jpg

IMG_20260109_185529.jpg

IMG_20260109_185433.jpg

Edytowane przez kolober
  • Upvote 2
Opublikowano

Będę coś myślał, na razie czekam na decyzję z odwołania ale pewnie blach. A co do innych twórców jak już YT zarabia na nich hajs to bardziej oko przymykają i na nich nie działa algorytm tak restrykcyjne a druga sprawa to życzliwe kurwy które zgłaszają treści. Konkurencja albo zawistne rury i takich niestety nie brakuję 🤬

Opublikowano

Siema👊

Dzień 5

Dzisiaj maluszki dostały pierwszy raz od wyjścia nad ziemię po 50ml wody z dodatkiem roots booster 1ml/l. Jak na razie rozwijają się pięknie zero stresu,tylko lekko się wyciągały dlatego zwiększyłem moc lampy do 35% i się zatrzymały 💪👍 Na tą chwilę wysokość lampy od roślinek to 44cm tak jak się zatrzymały tak zostawiłem. Warunki utrzymuje dalej bez zmian czyli: 25°-26° stopni, RH 71%-73% i VPD 0.90kpa. pozdrawiam 👊