Nie bo jeżeli będzie wszystko dobrze to ich nie kasuj bo na to chwilę wyglądają całkiem ok i nie będzie sensu zaczynać od nowa. Tym bardziej że to jest pierwsza uprawa tak? To jak będą ok to dalej je prowadz a wydaje mi się że powinny wytrzymać. I to że napisałem że RQS mają lipa pestki to nie znaczy że trzeba je kasować, po prostu nie spodziewaj się po nich czegoś specjalnego😅😉 a co do seedbanku to masz na tej stronie sklepu THC-THC i oni mają bardzo dobre i świeże nasiona a do tego mają własną genetykę i i też oferty z innych seedbanków i w tym też RQS ale je odradzam. Ale masz tam np. Dutch Passion jeden z najstarszych seedbanków 👍
No ale czyli co olać te roślinki?
Jakie nasiona polecacie ewentualnie?
W ogóle zauważyłem że w prawej górnej doniczce wyrosło drugie ziarenko( wsypalem ziemię z dwóch sadzonek które nie zeszły do mieszania ziemi) tylko nie wiem czy to kolejny Sherbet czy gratisowa Whitewidow fotoperiodyk 🙈🙈
A więc tak.😁
Namiot vivosun 60/60/120.
Lampa Aerolicht A100SE 100 watów fullspectrum.
Wentylator z filtrem węglowym
Aerozesch S4 . Przepływ powietrza na stronie vivosun podają 208CFM
W innych zrodłach 195 CFM
Wszystko połaczone Smart hubem
Bardzo fajne sterowanie.
Namiot jest bardzo fajny chociaż też się zastanawiałem nad spider farmer😁
No i tak. Namiot będzie zamieniony na większy 75/75/200. Budbox bo taki idealnie zagospodarowuje moje miejsce. Osprzęt zostanie ten co jest.
Kupiłem ten rozmiar z vivosun (60/60/120) bo była super promocja
Zapłaciłem 260euro za zestaw
Plus druga lampa taka sama połaczona szeregowo.
Czyli łacznie 200 W
Nawilżacz powietrza też z vivosun
Ale niestety kupiłem tańsza wersję i nie jest podłaczona do Smart huba( nie doczytałem😔) ale załozyle adapter do gniazdka i steruje przez wifi ręcznie.
Mniejszy namiot zostawię do suszenia i będzie stał w piwnicy która swoją drogą jest też niewielka bo 3 m²
Nawóz miałem z RQS. Easy Bost. Poszedł do mieszanki ziemi.
Myślałem dalej jechać na easy grow, ale po przeczytaniu paru relacji i opini kupiłem zestaw startowy biobizz
Ziemia Plagron Lightmix, poszły dwa worki 50 litrów na 4 donice 5 galonow czyli 19 l
Root Juce do korzeni podałem raz
Później mam Grow, Bloom,Top max
No i CalMag
Dawkowanie nawozów myślałem według tabelki, ale jak poczytałem na Forum stwierdziłem że będę dawał połowe tego co piszą i obserwował( proszę o komentarz czy nie za dużo kombinuje😋😋)
Recommended Posts