Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Szybkie pytanie tylko do doświadczonych... !

Czy można przełączyć roślinę AF w 50dniu życia z oświetlenie 24/0h na 18/6h ?? zakładając że do końca życia pozostało jej od 10 do 20dni

• Replies 2 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Szybkie pytanie tylko do doświadczonych... !

Czy można przełączyć roślinę AF w 50dniu życia z oświetlenie 24/0h na 18/6h ?? zakładając że do końca życia pozostało jej od 10 do 20dni

mozna

Opublikowano

Witam. Aktualnie kiełkuję w szafie nasionko WR AF ale w międzyczasie przeczytałem o zaletach perlitu i jako, że nigdzie nie można go dostać zamówiłem z allegro. Wiem wiem, że nie powinno się zaczynać kiełkowania jak nie ma się wszystkiego przygotowanego ale już trudno. Moje pytanie jest takie - w czym najlepiej (do czasu przygotowania mieszanki gleby) uprawiać kiełka - w puszce? Ile czasu w takim pojemniku będzie mógł rusek sobie rosnąć zanim go przesadzę? Jak w ogóle później z puszki go przenieść do gleby?

I drugie pytanie - po zmieszaniu gleby z perlitem w proporcji 3:1 powinienem ziemię w doniczce zlać porządnie wodą i odczekać aż ziemia kilka dni przeschnie zanim przesadzę z puszki?

Liczę na odpowiedzi. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam. Chcialbym sie dowiedziec co sadzicie o czyms takim pod uprawe 

Sa dostepne 150w a nawet 500w Tylko nie mam pojecia czy sie nadaja do boxa? Licze na wasza wyrozumialosc :blant:

Opublikowano

Witam chcialem sie dowiedziec czy odpowiednia bedzie lampa ultrafiolotowa do boxa o wymiarach 50x50x95 (szer,dl,wys) ? I czy jest lepsza niz np lampy MH i HPS

Opublikowano

Kolega cheton ma racje nic nie przebije lamp HPS czy MH sa najlepsze do uprawy roślin. Widziałem gdzies fotorelacje pod LED, jak znajde to przewine link.

Opublikowano

Dlaczego akurat puszka? Polecam małą doniczke np 3l. po ok 2 tygodniach przesadź do donicy docelowej. Przesadzasz rośline poprzez wyciągniecie jej z ziemią i korzeniem do nowej donicy, tak by nie naruszyć korzenia i nie rozkruszyć brył ziemi ( w której jest korzeń). Pozdrawiam

będę wsadzał do puszki gdyż nie mam doniczki 3l. Ponawiam pytanie - jak to zrobić z tą puszką - wsypać ziemię, zlać żeby dołem wyciekało i sadzić? Czy jak wrzucę kiełka do porządnie zlanej wody w puszce to ona dość szybko przeschnie czy powinienem zrobić to kilka dni wcześniej? Jak potem przesadzić? Ile czasu automat rusek może/powinien być w takiej puszce?

Opublikowano

Kup chociaz kubeczki plastikowe zamiast tych puszek Moga One byc w nich dotad, dopoki nie zapelnia korzeniami wolnego miejsca, czyli niezadlugo :D I poczytaj o kielkowaniu i podstawach uprawy.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+