QBSN Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Salam. Mam problem odnośnie doniczek , mało funduszy a zapotrzebowanie na doniczki. Przefiskałem wszystkie OBI OSZOŁOMY i tym podobne w mieście. Ceny doniczek dochodzą do piątaka od sztuki . Trochę kiepsko... Ma ktoś sposób na wykonanie w miarę tanio doniczek? Nie mam zamiaru zbierać butelek , kartonów etc nie mam czasu. Błagam o szybką odpowiedź . W Was nadzieja Ziomki !
QBSN Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Jakieś inne pomysły ? Proszę o pomoc :? .
fre Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Moze mi ktos wyjasnic jak ma sie sprawa z podlewaniem? Pestki 4 dzien w ziemi, jedna na trzy juz wystrzelila nad ziemie tylko boje sie o przelanie malenstw. jest jakis ustalony czas podlewania czy trzeba podlewac tak zeby ziemia byla wilgotna? Pewnie jest juz taki temat wiec jak ktos znajdzie prosze o sznurek do niego. z gory dzieki Ziemia powinna być wilgotna. Osobiście mam ten sam problem i zrozumiałem, że jakbym miał 100 nasion to bym się tak nie przejmował a jak mam kilka to panikuje i przez to mogę zawalić sprawę QBSN chyba Mody Ci już to jasno wyjaśnił...pomyśl, popatrz co masz pod ręką, co mógłbyś załatwić i wykorzystać przy tworzeniu doniczek. Ja planuje zrobić doniczki na początek z kartonów po sokach a później z 25l baniek po paliwie bo akurat to mam pod ręką. Możesz też zrobić doniczki z desek płyt itp. Nie wiem co masz pod ręką i co możesz wykorzystać.
LepiSie Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 nie rozumniem waszych problemow heh normalnie daj nasionka na wacik jak kielek wyjdzie wrzuc do ziemi na 1-2cm max ziemia niech bedzie podlana i wilgotna ale nie bloto i co pare dni sprawdzaj jak ziemia sie miewa lepiej przesuszyc niz przelac wykielkuje nie szalej nad doniczkami bo wiecej zniszczysz niz pomozessz daj czas roslinkom
MaestroSS Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Siema ma takie pytanko czy moge lać biorihzotonic co każde podlewanie czy stosować go co 2-gie bo niby w opisie pisze że stosować pare razy w tyg dla dobrego rozwoju korzonków oczywiście juz raz podlałem połowiczna dawką i nie wiem czy tera wodą lać czy dalej tym stymem?
Silas Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Witam Mam pytania dotyczące wentylacji w boxie: Czy wentylatory nawiewowy i wylotowy powinny działać non-stop czy wyłącznie gdy włączona jest lampa? I drugie pytanie czy wentylacja mieszająca też powinna być na timer lampy czy również 24/24? Pozdr
Silas Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Smooker najważniejsza kwestia, która przemawia za wyłączaniem wentylacji razem z lampą to oszczędność wody w nawilżaczu. Posiada on wyłącznik po osiągnięciu zadanego poziomu wilgotności w boxie a gdy wentylacja działa to musi działać cały czas co powoduje konieczność częstszej wymiany wody (nie mogę opuścić domu na dłużej? )
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 witam panowie mam problem bo ta roslinka bezie miala w sobote 11tygli jak ostatnio zagladalem do niej miala duzo mniej biaych wloskow w tym tygodniu nagle wyskoczylo duzo bialych wloskow niewiem czy to scinac czy czekac z gory dzieki za odpowiedz
Koks Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Czy jak HPS 150w świeci na biało to znaczy że coś jest z nim nie tak? Ma raptem 2 tygodnie kupowany od polecanego sprzedawcy na allegro
Recommended Posts