Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Siema. Kupiłem ziemię która okazała się być dla dorosłych plantów i moje sadzonki strasznie wolno rosną. 5 dzień i nawet listków tych pierwszych nie ma. Czy mogę teraz je przesadzic do innej ziemi czy bedzie jakis problem? no i jak to zrobic?

• Replies 2 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Tragiczny start, jak masz więcej pestek to zacznij od nowa. Jak nie to przesadzaj, system korzeniowy pewnie się nie rozwinął więc przy dużym szczęściu roślinka odżyje. 

Można spróbować też zrobić flush na obecnej glebie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaką żarówkę cfl a może hps do growboxa o wymiarach 50x40 wysokość 65cm ???Obliczyłem że potrzeba mi 10.000lumenów ,co polecacie? 

Z tego co patrzyłem to HPS 100W nada się ,ale wolałbym cfl bo niski box i nie chcę walczyć z temperaturą ,a cfl mniej się grzeją podobno ;]

taka wystarczy ? 

ELEKTROX CFL 125W DUAL LAMPA ENERGOOSZCZĘDNA NA WZROST I KWITNIENIE

-lampa / żarówka energooszczędna 125W / realne zużycie prądu to 85W !
-przeznaczona do uprawy roślin
-model: CFL ELEKTROX 125W
-barwa: DUAL 2700 / 6500 K (kwitnienie i wzrost)
-wmontowany układ zasilający, wydajność do 100 L/1W
-wymiary: L=37cm, fi=9cm, gwint E40
-uniwersalne zasilanie: 220 do 240V, 50Hz
-lampy energooszczędne nie nagrzewają się tak jak HPS i MH, ich zastosowanie oznacza BRAK KŁOPOTÓW ze zbyt wysoką temperaturą

ZALETY: 
- Żarówka nie potrzebuje żadnego dodatkowego układu zasilania 
- Nie nagrzewa się tak bardzo jak HPS i nie mamy kłopotów ze zbytnią temperaturą 
-Żywotność i wydajność świetlna jest kilka razy dłuższa niż u lamp HPS 
- Elektroniczny układ zasilania wmontowany w żarówkę zwiększa jej energooszczędność

STOSOWANIE: 
- Jako jedyne źródło światła 2 do 3 szt na 1 m2 
- Jako uzupełniające źródło światła w mniej doświetlonych miejscach

Opublikowano

To zalezy, patrzysz jak rosnie i odginasz tak jak trzeba. Ja zawsze wiaze i codziennie sprawdzam jak cos do odwiazuje i przywiazuje w innym miejscu tak zeby odrosty swiatlo mialy. Na flo jak juz jest poznym to zdjmuje i tylko od siebie galezie oddzielam co by tez kazda swiatla miala po rowno. Musisz obserwowac i dzialac pod to co zaobserwujesz.

Opublikowano

Witam czy po pokazaniu sie liści pierwotnych należy już włączyć lampe ?  moje pomidory są właśnie w takim stadium jednak znajdują się w zaciemnionym boxie są one praktycznie przeźroczyste i doś wysokie 7 i 10 cm listki pierwotne troche żółte  czy to wina braku oświetlenia ?  oraz drugie pytanie ;) moj dark devil wylądował w ziemi  gdy tylko wykiełkował i od 2 dni znajduje sie w doniczce lecz do tej pory nic sie nie dzieje troche mnie to martwi czy słusznie ?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+