Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Z tego co czytałem, fotoinhibicja ma szanse zaistnieć, jak jest za dużo światła i do tego jeszcze jakiś inny stres. Zimno, ostro nie takie jak trzeba ph, za duże ec itp. Także teoretycznie w boksie ciezko coś takiego ogarnąć. Tym bardziej, ze raczej kupujemy sprzęt w miare potrzeby i łatwe do schłodzenia. Nikt przeciez nie montuje hps'a 1000W w pcboxie.

oczywiście moge się mylić, bo mało na ten temat wiem. Jednak wydaje mi się, ze naprawde trzeba się postarać, żeby doprowadzić do fotoinhibicji w warunkach domowych.

• Replies 2 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

witam
no panowie przedemna kolejny dylemat :joint:
otoz nie zdolalem ukulac sianka na hpsa w takim tempie jak myslalem, wiec musze improwizowac. Sprawa wyglada tak, mam 6 pomodorków i 6 zarowek kompaktowych (1000 lum), i cZy da rade jakbym zrobil jedna lampke na krzaka....?

Wygladaja mniej wiecej tak

Pozdrawiam :peace:

Opublikowano

ale nie na cala uprawe az do sciencia tylko czy jakbym przerobil moja 1 lampe (6 zarow) na 6 lamp kazda do osobnego krzaka, to czy by roslina wegetowala?? bo hpsa kupie dopiero w przyszlym tygodniu

Opublikowano

no to pewnie, ze się uda. Najwyżej troszek się powyciągają narazie. Na wegu nie trzeba az tyle światła. No chyba, ze to AF, to wtedy każdy dzień jest na wage złota

Opublikowano

w sumie to wiesz one sa AF
ale i tak zjebalem bo maja 3 tygodnie i nie wydaje mi sie zeby wyrosly tam jakies zalesione potwory. Generalnie to za pozno je przesadzilem z malej doniczki i jakos takie karlowate sa (no albo cos innego bo to jest moja pierwsza uprawa)

Opublikowano

no powiem ci ze wszystko sie zgadza bo na poczatku mialem temp. okolo 30 stopni a wilgotnosci prawie w ogole bo nakrecil mnie taki jeden temat w ktorym pisal gosciu, ze jak sie przesuszy rosline (to korzenie rosna), a pozniej sie daje na opor wody ze stymulantem lub nawozem i niby busz momentalny....
no ale nie wpadlem na to ze to moze nie miec zastosowania w auto , w koncu uczymy sie na bledach :sleep:

a generalnie teraz mam 1 swietlowke na krzaka i odleglosc mniej wiecej 5-10 cm

a tak jeszcze dajezs im jakies szanse na to ze cos tam urosna ?

Opublikowano

przesuszanie rośliny daje dobre efekty tez przy AF. Jednak mam na myśli krótkie przesuszenie między podlewaniami, a nie wysuszenie;) Np opóźnienie podlewania o kilka/kilkanaście godzin.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+