No i jeszcze te białe zimne są jednak za zimne. Na ciepłych 3500k lepiej rośnie chyba. Na następny raz zrobię panel bez tych cob i dam mix power ledów białych ciepłych i zimnych, zamiast tylko zimnych cob.
Heja.
No to upik.
Dzień 35.
Topping raczej się udał, chociaż był dość późno robiony. 2 szczyty lecą na boki ale i tak jeszcze 2 się pojawiły dodatkowe, które przy naginaniu potem się ułamały. Przynajmniej 1, no to drugi też oberwałem żeby wyglądało symetrycznie. Ale potem i tak 2 dodatkowe spod spodu wylazły więc nadal są 4.
Zakwitła sama po 20 dniu więc to zapewne auto. Do dzisiaj miały 18/6 światło ale od jutra zmieniam na 12/12.
Te małe doniczki to nie był chyba najlepszy pomysł na początku. W sumie w 21 dniu były nie za duże. Od razu powinienem jedno nasionko wrzucać do docelowej. Tak zrobię następnym razem. Była by już znacznie większa. No i nie doceniłem ilości ziemi w tej dużej doniczce i trochę za mało wody dostawała. Przesuszyła się lekko. Potem jak jej raz litra ponad wlałem to odżyła.
Zobaczymy jak to dalej pójdzie. Na razie dostała 2 razy canna grow. Trochę pociemniała. Teraz pójdzie woda a potem canna bloom. No i PK później.
Taa. Jak wyjąłem ją z wiadereczka to się wszystko w kupie trzymało, cała ziemia. Także dobrze wypełniły. To wiadereczko to jednak jakieś 0,7l miało jak potem odmierzałem ziemię. Ale i tak za małe. Korzenie szybko dotknęły ścianek i roślina zwolniła. Już tak nie będę robił. Od razu docelowa donica. A przynajmniej nie takie małe wiaderka, jeśli będę chciał potem przesadzać.
Tak masz 55% i 62% i widizlem na Grower com pl ze są jakieś zapachowe jeszcze 😅
masz tez różne pojemności saszetek zależności od ilości suszu w pojemniku
Recommended Posts