MakaPaka Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 (edytowane) Nazwa nasion i producenta: - 1x Big Bazooka \ 1x klon z poprzedniego - ANESIA SEEDS / 2xCritical-RQS / 5x Gorilla Glue Fotoperiod : 18/24, 12/12 Światło: LED 200W Mars Hydro+ coś na flo (300w) Namiot uprawowy / growbox, wymiary: Box 120x120x200 LightHouse Rodzaj podłoża i wielkość donic: Ziemia: plagron lightmix/ organik Doniczki na sadzonki : 0,4 L Doniczki docelowe: 6x 9l air pot, 1x 25l air pot, 2x 11l kwadrat Nawozy: - Advanced Nutrients/ organik Wentylacja - filtr: FOX RC412 300mm -in: 1x 140mm bequiet -out: Black Orchid Hybrid 150mm Trenig: Top, lst, lolipop, defo Dodatkowe informacje: Nawilżacz, Stacja pogodowa , Programator czasowy, Witam. Obecnie mają ok 39(32 dla jednej) dni od przesadzenia do docelowych doniczek . 2 GG i 1 C będą na nawozach od AN od flo , reszta jest na mojej ziemi plus organik nawozy. Jak na razie podlewalem tylko wodą z kranu. Dzisiaj wszystkie dostały nawoz z bananów i drożdże. Za kilka dni jak się podniosą po lst przelaczam. Pozdrawiam. Dzień 39 \32 veg Temperatura w dzień 22-24/ noc 18-20 Wilgotność 60/75 Edytowane 14 Stycznia 2023 przez AligatorOzi 3
MakaPaka Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2021 (edytowane) Dzień 67 \60 veg, 2 ind, 5 flo Temperatura w dzień 22-24/ noc 18-20 Wilgotność 60/75 Z braku lampy przedłużony veg i niedawno poszły na flo, musiałem niestety kilka połamać... notabene same zaczęły kwitnąć nie mam pojęcia dlaczego za słabe światło? Trochę je przesuszyłem i stąd te żółte dolne liście, tak myślę(05.08)*. W każdym bądź razie jedziemy dalej.... dzisiaj miały fryzjera za 2-3 tygodnie kolejny. Podlewane samą wodą jedynie dwie jadą na nawozach od AN. 08.07 10.07 13.07 05.08* ...śmieci z fryzjera lecą na kompost bądź ffj. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez MakaPaka korekta 2 1
MakaPaka Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2021 (edytowane) Dzień 67 \60 veg, 2 ind, 12 flo Temperatura w dzień 22-24/ noc 18-20 Wilgotność 54/63 Witam. Rosną sobie dalej, dalej zapominam podlewać 😅. za jakiś czas kolejny fryzjer i potem tylko czekamy. Jestem ciekaw co z tego wyjdzie, dżdżownice dalej sobie pracują w ziemi-znaczy żyją 😄 muszę tylko się postarać aby zbić wilgoć, chyba pójdzie drugi osuszacz... Pozdrawiam Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez MakaPaka 1
MakaPaka Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) Dzień 67 \60 veg, 2 ind, 21 flo Temperatura w dzień 22-24/ noc 18-20 Wilgotność 63/71 Hej. Był fryzjer, pójdzie siatka i lecimy dalej. Dzisiaj jeszcze podlane będą. Pozdrawiam. Przed: po defo: Pytanko.... jak się wykręcają liście na boki i brązowieją to problem z potasem, cal-mag czy za nisko lampa była (podniosłem wczoraj dość wysoko)? Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez MakaPaka 2
AligatorOzi Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Ogolnie wydają się głodne, może skręcają się z głodu 😄 początek flo a już powoli jasny zieleń, później będą jeszcZe większe braki i się przyblokuja. calmagu nigdy mało 😄 i na moje oko nie wyglądają na poparzone, chyba tylko na jednej rosce tak masz? Na zdjęciach nie widać by górne były popalone. Zadbaj o fosfor i póki tak strasznie nie kwitną możesz dać ciupke azotu by nabrały kolorów. Jakieś algi czy coś 😄 pare innych odmian i widać różnice w zapotrzebowaniu 😄 nakarm trochę odbija się zaraz po defo i będzie coraz lepiej 😄 powodzonka 1
MakaPaka Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) Hej hej. Dziękuję za odpowiedź. Co do skręcających liści to mam je na kwiatkach co są na mojej ziemi i na nawozach również, dlatego się zastanawiam. Ogólnie końcówki liści popalone na każdej z tego co widziałem, ale fakt jasne się robią niektóre 😅. Muszę dodać pk, i azot ale na przyszły tydzień dopiero będę miał, na razie herbata z bananów musi wystarczyć ;/ Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez MakaPaka
MakaPaka Opublikowano 4 Września 2021 Autor Opublikowano 4 Września 2021 (edytowane) Dzień 67 \60 veg, ~2 in, ~35flo Temperatura w dzień 22-24/ noc 18-20 Wilgotność 48/60 Widać braki azotu, za słabe ffj zrobiłem, musiałem ostatnio podlać nawozem ;/. Jeszcze muszę walczyć z plagą przędziorków xD. Siatka pójdzie na samą górę jako wsparcie w późniejszym etapie flo. Jutro pójdzie woda plus melasa, coco woda, i odrobina labs. Braki azotu uzupełnię tam gdzie brakuje. W każdym razie lecimy dalej. Ogólnie jestem całkiem zadowolony na ten moment jak na próbny Grow. Pozdrawiam Herma?😅 Przed flo się połamała (spadł filtr), ale też inny trening miała. Nie znalazłem jeszcze bananów i tak się zastanawiam... Edytowane 4 Września 2021 przez MakaPaka 1 1
AligatorOzi Opublikowano 4 Września 2021 Opublikowano 4 Września 2021 (edytowane) Co ona takie śmieszne boby ma?;D jak herma to patrz by reszta nie poszła śladem ;( Edytowane 4 Września 2021 przez AligatorOzi To te najwyższe? Możliwe ze to stres od swiatla, lisie ogony :D 1
Rysiu Opublikowano 5 Września 2021 Opublikowano 5 Września 2021 Zajebiście idzie 👍 Długiego wega żeś zrobił 🙂 Ja bym się na takiego nie odważył. Bałbym się o miejsce. Ta na ostatnich zdjęciach która tak dominuje wzrostem nad innymi to co to za odmiana? 1
MakaPaka Opublikowano 7 Września 2021 Autor Opublikowano 7 Września 2021 (edytowane) Gorilla Glue ale mam 5 takich i tylko ta odbiega. Ogólnie znalazłem już nasionka i chyba jajca ;/ Nie byłem pewny i wyleciała. No wega za długo bo brakowało mi watów; myślę że jak by był tylko miesiąc to bez niedoborów takich by się obyło, mówię tu o mojej ziemi. No cóż... następnym razem i tak pójdzie już super mix 😄 Edytowane 7 Września 2021 przez MakaPaka
Recommended Posts