Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Uprawa w doniczkach

Recommended Posts

Opublikowano

Siema mam pytanie planuje za niedługo budować jakiś tam foliak i posadzić ze 3-5 roślinek. Mam zamiar sadzić na outdoorze dlatego pytam jaką doniczke (wielkość) zalecacie/proponujecie i co sądzicie o uprawie pod foliakiem z takiej typowej budowlanej folii zda egzamin czy nie? Chciałbym w miarę szybko wystratować koło maja żeby w lipcu jeszcze coś dosadzić. 

• Upvote 1
Opublikowano
15 godzin temu, Bluregard napisał:

Zacznijmy od początku,jestem Janusz jestem alkoholikiem,napisz konkretnie co jest 5,bo pogubiłem się po pierwszym przecinku.

Planuje sadzić na dworze w doniczce lecz nie mam pojęcia jaka wielkośc chodzi o litry bedzie dobra pod automaty.

Moją miejscówką jest dach mojego domu jest osłonięty z każdej możliwej dlatego nie boję się postawić tam doniczek ale jednocześnie słońce na nim jest od samego rana do samego zachodu. I tu nasuwa się kolejne pytanie czy uprawa pod folią (szklarnią z folii) jest opłacalna czy nie warto bawić się w budowanie czegoś takiego.

Opublikowano (edytowane)

Więc greenhouse czy out bo to duża różnica,w green house jest tak że wilgotność sprzyja szarej,a jak ta się pojawi to może zeżreć nawet 80% uprawy.

Konkretnie co chcesz sadzić i czy będzie to greenhouse czy out,jeśli na dachu to podlewanie codziennie przy upałach 30+,doniczki na dach to myślę że 15minimum jeśli faktycznie  słońce jest od wschodu do zachodu 

Tutaj spróbował bym szklarni do 3tygodnia flo a potem wy****ć folię,taka folia budowlana daje radę na greenhouse.

Edytowane przez Bluregard
Opublikowano
16 minut temu, Bluregard napisał:

Więc greenhouse czy out bo to duża różnica,w green house jest tak że wilgotność sprzyja szarej,a jak ta się pojawi to może zeżreć nawet 80% uprawy.

Konkretnie co chcesz sadzić i czy będzie to greenhouse czy out,jeśli na dachu to podlewanie codziennie przy upałach 30+,doniczki na dach to myślę że 15minimum jeśli faktycznie  słońce jest od wschodu do zachodu 

Tutaj spróbował bym szklarni do 3tygodnia flo a potem wy****ć folię,taka folia budowlana daje radę na greenhouse.

Co dokładnie jeszcze nie wiem, za tydzień lub 2 mam w planach zamówić killa pestek.  Miałem zamiar kupić automaty jakieś bo chciałem wyciągnąć plon w wysokości koło 250g z 5 krzaków no jak nie wyjdzie to oczywiście strata ale teraz nie mam pojęcia co będzie lepsze czy zwykła sezonowka czy taki automacik.

A co do tego greenhouse nie mam pojęcia chciałbym jak najszybciej móc zacząć żeby w miare możliwości posadzić na 2x w sezonie. Widziałem na jakimś forum gościa który po jakimś czasie użytkowania takiej szklarnii otworzył jedną ze ścian. Jeśli jesteś w stanie doradzić jak najlepiej to zrobić byłbym wdzięczny.

Opublikowano (edytowane)

Kochaniutki 250z pięciu auto słabiutko to widzę.nie wiem jak wysokie morzesz mieć krzaki aby było bezpiecznie?wysokość cię w jakiś sposób ogranicza?

Gdyby mogły urosnąć do 1,5 metra to idealnym rozwiązaniem były by kastry 40l  3 krzaki kilka cięć i nagięć i lekkim wujem 700 wydusisz przy takim naświetleniu.

Edytowane przez Bluregard
Opublikowano
11 godzin temu, Bluregard napisał:

Kochaniutki 250z pięciu auto słabiutko to widzę.nie wiem jak wysokie morzesz mieć krzaki aby było bezpiecznie?wysokość cię w jakiś sposób ogranicza?

Gdyby mogły urosnąć do 1,5 metra to idealnym rozwiązaniem były by kastry 40l  3 krzaki kilka cięć i nagięć i lekkim wujem 700 wydusisz przy takim naświetleniu.

Maksymalna wysokość jaka może być to koło 1.3-1.4m tak by wyglądało z tego co patrzyłem. 

Jeśli byłyby 3 krzaki to musiałyby być to zwykłe sezonowe odmiany? Czy z auto też bym dał rade coś zrobić, z tego co czytałem są to odmiany bardzo potrzebujące słońca czyli chyba by było to dobre miejsce ale nie wiem. Co do tych kastr to chodzi ci o takie typowe budowlane prostokątne?