Thornelius 0 Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Witajcie, mam zamiar upiec ciastka. Po zglebieniu tematu, wiem że potrzebna będzie dekarboksylacja. Mam kilka dodatkowych pytań, na które odpowiedzi nie znalazłem. Czy piekarnik przechodzi zapachem na długo? Czy pokrycie srebrną folią jest odpowiednie tylko dla pyłku/haszu? Czy pokrycie nim skruszonych topów zmniejszy szansę na potencjalne utrzymanie się zapachu w piekarniku? Czy może coś zepsuć taka folia? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
PaRablY 18 Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 folie amelinową możesz dać na luzie, nawet jeżeli piekarnik przesiąknie zapachem to płyn do naczyń gąbka i po robocie. Quote Link to post Share on other sites
ja72 118 Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Ale musisz pamiętać że piekarnik nie jest full szczelny więc przy dekarboksylacji , śmierdzi w domu niemiłosiernie. Quote Link to post Share on other sites
Ambasadorka 1,066 Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Nie jest to czynność obowiązkowa pamiętajcie o tym że im prostszy proces gotowania tym mniej składników traci się. Ja w 90% nie podgrzewam działam jak oldschoolowy canna hippis A gdy źle podgrzejesz zioło traci ono swoje właściwości @ja72 jeżeli śmierdzi to znak że za duża moc i za długo. Ja do Canna tabletek użyłam żaroodpornego naczynia z pokrywą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.