szadol Opublikowano 5 Lipca 2020 Autor Opublikowano 5 Lipca 2020 mini update 5 tydzien wszystko wygląda dobrze, wrzucam tylko foty. Czy to juz wczesne objawy kwitniecia?
szadol Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Opublikowano 11 Lipca 2020 Tydzień 7.temp- dzien 22-25 / noc -16 -18zupa 18*cEC 1.6pH 5.6 - 6.4Eksperymentuje z siatką ale tylko bestie udało sie odpowiednio wczesnie nagiąć- przy czym i tak dwa odrosty straciła podczas zabiegu. panny zaczynają kwitnąć więc zostawiam jak jest, zupe wlasnie wymieniłem na wesje FLORA. 2
Pomidorek Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 Fajnie że wyszły z tego co im było? 😄 1
szadol Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Opublikowano 21 Lipca 2020 Okej robaczki, czas na mały apdejt! 3 tydzień kwitnienia mija i druga siatka założona.Na keramzycie pojawił się zielonkawy nalot jakiś czas temu, a to przeplecione z białym nalotem który w wiekszości zakładam że jest nagromadzeniem sie soli dzisiaj okazało się że na kilku kulkach jest też lekki meszek co wskazuje na pleśń także w reakcji uzyłem rozcięczonej wody utlenionej 3% aptecznej i spryskałem dolnice z wierzchu, dodałem też dodatkowy wentylator poniżej lini lisci.cała reszta wydaję się być jak trzeba. trzymajcie kciuki!@Pomidorek dzięki byku, naklęczałem się przed nimi 🙂 3
szadol Opublikowano 27 Lipca 2020 Autor Opublikowano 27 Lipca 2020 In the jungle!zaczynamy 8 tydzień ! fun fun fun !Staram odsłonić ile się da przy jak najmniejszej defoliacji ale nie ma łatwo. W garnku mamy A i B, cal mag, b52 i PK było dodane z 50% zaleceń | ec 1.6, ph 5.7 - musze powiedzieć że jedzonko na kwitnienie z canny jest bardzo stabilne pod wzgledem wahań pH.nie wiem jaka jest temperatura i wilgotność bo pożegnaliśmy się z urządzeniem mierzącym ale nie ma jakiś ogromych odchyleń - na nastepny grow bedzie coś pro.@maurycy dzięki że wpadłeś! 1 2
AligatorOzi Opublikowano 27 Lipca 2020 Opublikowano 27 Lipca 2020 Mistrzu! Powiedz mi jedna rzecz, jak mniemam to biale na dole urządzenie obok wiatraka to pochłaniacz wilgoci prawda? Jeśli tak,to nie masz moze wrażenia ze słabiej działa, ponieważ wiatrak który obok dmucha przeszkadza wciąganiu do siebie powietrza ? kupilem niedawno i tak mi się u siebie jakoś nie spodobało ;D
szadol Opublikowano 28 Lipca 2020 Autor Opublikowano 28 Lipca 2020 9 hours ago, AligatorOzi said: Mistrzu! Powiedz mi jedna rzecz, jak mniemam to biale na dole urządzenie obok wiatraka to pochłaniacz wilgoci prawda? Jeśli tak,to nie masz moze wrażenia ze słabiej działa, ponieważ wiatrak który obok dmucha przeszkadza wciąganiu do siebie powietrza ? kupilem niedawno i tak mi się u siebie jakoś nie spodobało ;D Wydaje mi się że zbiera wilgoć jednakowo, gdybym porównał to do sytuacji kiedy stoi pod suszarka na pranie. Dziennie zbiera około 300ml z boxa.
szadol Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 dziś w sumie mija dwa miesiące od wyskoczenia z nasiona z tej okazji mała sesja temp. w boxie 22*c wilgotnosc 55-60% ec 1.6 // po dodaniu boostera i witamin pH 5.5-6.1 zmieniłem pompke napowietrzającą na MArina200 i prawie jej nie słychać, kamienie napowietrzające zmieniłem na kurtyny wodne. redukcja odgłosu wibracyjnego zmniejszona do 0 a bombelków nadal sporo. w Pierwszym rzędzie panny rzuciły białym pyłem dość intensywnie - jaram się ! w drugim rzędzie panny się lekko opóźniają w stosunku do pierwszego ale one tam żyją własnym życiem :)) poniżej dodam kilka zbliżeń 2
Recommended Posts