Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Pierwszy raz widzę, a z tego obrazka nawet nie widać co dokładnie tam jest napisane... Jeżeli to gleba pod uprawę konopi to jak najbardziej, sprawdź tylko czy to lightmix czy jakiś inny mix, aby nie przesadzić z nawożeniem.

• Like 1
Opublikowano
Dzieki za szybką odpowiedź, raczej nie specjalnie pod konopie ale na opakowaniu pisze 
"substrat dla roślin kwitnących" 
Chciałbym dodać, że jestem całkowicie zielony w temacie
Opublikowano (edytowane)

Pellet jest ok, tak bym przynajmniej powiedział po doświadczeniach z guanokalongiem, proszek w identycznych ilościach blokował mi planty. Sprawdź jaki to ma skład, NPK. W 2-3 miechy się rozłożą spokojnie.

Edytowane przez Miś
Opublikowano

jest NPK(S,Mg) 6-7-12(10,2) wiec tak sie tylko glosno zastanawiam jak bardzo azot uwalniany na flo u tych automatow wplynie na zwiekszenie ilosci lisciastych topow, a siarka na smak palenia ;) 

Opublikowano

A czy nie jest to zbyt bogatą ziemia, szczególnie dla siewek? Ja mam Plagron Royal Mix NPK :

Characteristics

Peat, perlite, worm castings, organic fertilisers.
pH (H2O) 6.4 - 7.8
EC (mS/cm) 1.0 - 1.6
NPK fertiliser (1-2-1)

Azot jaki masz w tej ziemi roślina wykorzysta długo przed flo, jeszcze będziesz musiał nawozić. I azot nie wpływa na tworzenie się topów, jest na wzrost a topy rosną przy PK. 

Opublikowano (edytowane)

ja podalem npk tego pelletu a nie ziemi, 

druga sprawa - topy sa bardziej lisciaste gdy sie podaje duzo azotu na flo, wiec miedzinnymi dlatego nie jest polecany na flo bo kto chce miec lisciochowate topy, lol

Edytowane przez Minimaxi
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+