-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez Rysiu · Opublikowano
Ładne 🙂 Ak47 i SQ bliske ścięcia. Dobrze idą. Raczej juz nie ma co flusha robić. Tylko lać nawozy. Te pozkstałe to jeszcze z 4-6 tygodni. Przydałyby się zdjęcia każdej z osobna. -
Przez kolober · Opublikowano
I teraz witam i na tej uprawie🫵 tu czas niestety biegnie wolno 😅 ale panie przez cały czas puchną, niestety nie wszystkie 😟 jedna z nich tą która rośnie bez żadnego treningu zblokowała się praktycznie całkowicie bo tylko gdzieniegdzie pojawiają się pastyle. No i jej sąsiadka ta z lewej też nie puchnie tak jak by mogła. One tak się zachowują od czasu kiedy pierwszy raz je przelałem bo zrobiłem im flusha i z pomiarów i samego wyglądu roślin było widać że były bardzo głodne. No i pospieszyłem się o dzień może półtora do całkowitego wysuszenia gleby i podlałem roztworem z nawozami. I plan jest teraz taki żeby je znów przesuszyć i podlać je później samą wodą ewentualnie trochę calmagu dodać bo wodę daje im filtrowaną 👍 i zobaczymy czy coś się ruszy. A jak nie to będzie robiony następny flush ale tym razem z dodatkiem flashclean czyli środkiem który resetuje glebe ale nie szkodzi rośliną, fajna sprawa👍 no i po forach sami się domyślić które to które 😉 pozdrawiam ,życząc grubych topów i do następnego 👊 🫵 😁 -
Tak że jak zobaczycie takie liście u siebie to się nie czajcie tylko róbcie obfite płukanie bo jeżeli nie wypłukanie nadmiaru nawozów i zostawicie roślinę sama sobie to bądźcie pewni że ona umrze 😅😟 -
Elo👊 to wstawiamy szybciutko nowy wpis i parę fotek a przez ostatni czas zadziało się to. Pięć dziewczynek przeszło trzeci topping ,czyli przeszły go: Skywalker 1,2 Sherbet Queen 1,2 i bubblegum xl. A Royal Skywalker 1 zapindala prawie jak sativa 😉 ale one wszystkie są z przewagą Indica i jak dobrze pamiętam to bubblegum xl ma 85% Indica i specjalnie dla właścicielki mieszkania ja wstawiłem 😅 bo chciała coś co wbija w fotel bo ona ma ADHD 😉 to niech pali a co🤣🤣🤣🤣🤣 No i biedna Sundea Driver nie dość że sama się uszkodziła przy wychodzeniu z łupinek to teraz ja przesadzałem i skończyła mi się ziemia. To poleciałem na szybko dokupić uniwersalnej bo mówię sobie że jak dodam pół doniczki (bo tyle potrzebowałem) to się nic nie stanie. No i się kurwa pomyliłem bo kiedy rano zobaczyłem co odjebałem to się za głowę złapałem. Liście te na samym dole czyli pierwsze i drugie liście wiatrakowe do połowy żółte i pokryte jakby rdzą a jak wziąłem je do ręki to się kruszyły. Ewidentny objaw przenawożenia i na całe szczęście dzień wcześniej kupiłem flashclean i od razu poszła płukanka. Na szczęście pomogła i wszystko się unormowało ale masakra dziewczyna od startu ma szkołę przetrwania i będzie za hartowana na maxa 😁. Pozdrawiam 👋 🫵
-
-
Gallery Statistics
Recommended Posts