Maszyna Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 Dopiero w lutym ale już zbieram "pomysły" mam takie zestaw na oku SET DS60 ECO HPS 150W 60x60x150H /admin - link wygasł/ i zastanawiam się czy na 3 rośliny wystarczy. Dodam że mam też 100W hpsa, ale na taką powierzchnie to raczej za mało, mam również jeden programator który jest na prawdę fajny i raczej nie potrzebuje nowego oraz zostanie mi ziemia z tego projektu który prowadzę więc zastanawiałem się czy nie zamienić tych dwóch rzeczy na lampę cfl na grow. Nie mogę tylko znaleźć tematu gdzie była opisana jaka moc na jaką powierzchnię (był genialny), ewentualnie zrezygnować z programatora, ziemię wziąć i dopłacić trochę do tego CFL. Jeszcze pytanie czy na trzy sezonki które mam wystarczy ten starter Pack biobizz ? Pozdrawiam Cytuj
Macky Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 HPS jest lepszy od CFL 3 mieszczą się w 60, trochę niski ale krótka wegetacja powinna rozwiązać problem. A może napisz do sklepu, z listą z tego zestawu ale zamiast ziemi i programatora niech dadzą Ci wyższy box. 1 Cytuj
Maszyna Opublikowano 29 Października 2018 Autor Opublikowano 29 Października 2018 Dziękuję za jakikolwiek odzew. Na pewno zastanowię się również nad tym. W sensie 60x60 tyle że więcej w górę tak? Myślałem że 150 to wystarczy ?, jedyne pytanie czy od początku do końca będę mógł lecieć na tym hPs? Cytuj
Pomidorek Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 im wyższy tym lepszy więcej pola manewru, łatwiej utrzymać temperaturę, w 60x60 ładnie będą wyglądać 4 roślinki w kwadratowych donicach tak nie potrzebujesz lampy MH na wega, można polecieć normalnie na hps 1 Cytuj
Maszyna Opublikowano 29 Października 2018 Autor Opublikowano 29 Października 2018 Panowie dziękuję. Temat raczej do zamknięcia. Postaram się o coś wyższego a raczej postaram się wynegocjować ? Cytuj
Recommended Posts