stz Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2018 @joka.menas Dzięki, pytanie laika ... Mam BB TryPack + BioHeaven - wrócić + dorzucić do tego Alg-a-Mic? Czy może coś innego (mogę dzisiaj zamówić) lub w innej konfiguracji. Ostatnio był BioHeaven, TopMax, BioBloom (bez BioGrow, bo ma dużo azotu). Daj proszę jakiegoś tip'a, bo jutro będę podlewał i chciałbym już coś na to zaradzić .... a to już końcówka i szkoda będzie. z góry dziękuje.
stz Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2018 @Dzik Tak, zawsze. podlewam wodą w okolicach 5,5-6
Dzik Opublikowano 16 Stycznia 2018 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Uprawiasz w ziemi. Podlewaj zwykłą z kranu bez filtra. Musisz jedynie odczekać aż osiągnie temperaturę pokojową (skoro masz że studni). pH 6-7!
stz Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2018 @Dzik Ok, ogarnę to PH i wodę. Ale to raczej na te żółte liście nie pomoże. Co robić? właśnie sprawdziłem ... jest coraz gorzej. Wrócić z nawozami, dokupić coś? pomocy! pozdr
Dzik Opublikowano 16 Stycznia 2018 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Jeśli podlewałeś jak piszesz to podałem ci podstawową przyczynę twoich problemów. Blokuje aż roślinę i mimo nawożenia i tak wychodzą ci deficyty (min. potasu). Żółtych liści już nie pomalujesz ale możesz za to bardziej docenić wagę mojej rady.
stz Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) @Dzik Te żółte liście pojawiły się dopiero jak zacząłem podlewać samą wodą. wcześniej był problem tylko z końcówkami liści (żółte) a podlewa ne były z nawozami BB. Czyli to tylko kwestia pH? Edytowane 16 Stycznia 2018 przez stz
Dzik Opublikowano 16 Stycznia 2018 Opublikowano 16 Stycznia 2018 pH najważniejsze, później cała reszta. Myślę że zablokowało to roślinę i stąd deficyty przede wszystkim potasu. Może go być nawet w glebie sporo a dla rośliny i tak niedostępny.
SmakMaroca999 Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Większe dawki nawozu na flo(kwitnienie) on też ma azot w składzie jest jeszcze sporo białych włochów jak co to możesz tamtego co lałeś dać połowę dawki ale magnez musisz podać koniecznie szczególnie na kwitnieniu.Kwiat będzie transportował lepiej cukry i żywicy będzie więcej a co idzie i masa topów.@ Dzik też trafnie przylukał że potas lekko leci. W ziemi ph pilnuj na poziomie 6,5-7 .
Recommended Posts