Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

jak już się odkleja ziemia to już przesuszanie robisz, raz na jakiś czas dobre. Ogólnie używam autopotów albo tacy więc z reguły podlewam od dołu, tylko 3 razy podczas życia rośliny podlewam od góry, 1 podczas sadzenia, 2 w pierwszym/drugim tygodniu wegetacji i 3 w piątym tygodniu kwitnienia, nie mam wysuszonych do końca donic i jak daję litr to wylatuje :) Także mam herculesy w tacach.

• Replies 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

No ogólnie leję tak 1/10 pojemności doniczki, może trochę więcej. Te 5l dostały ostatnio po 0,5-0,7 gdzieś. Te 7l dostały też po około 0,7 w piątek czy sobotę. Ale wczoraj jak tak się przyglądałe, to trochę zbyt oklapnięte się zrobiły. Wsadzam całego palucha w ziemię a tam susza. Chociaż doniczka nie wydawała się aż tak lekka. Podlałem je samą wodą bez nawozó, każdej po 1l ale trochę krótko odstaną. Patrzę na wieczór i liście do góry w stronę ledów, jakby ich dotknąć chciały. Więc jednak im brakowało picia. Może teraz polecą do góry, bo jakoś zwolniły w ostatnim tygodniu. Małe i zbite. Mówię o Jacku i Northernie. Pineapple za to idzie w górę jak głupi. Zupełni inna budowa. Wysoki patyczak, długie gałązki, długie odstępy między gałązkami.

Opublikowano

Fajnie idą, ale z azotem faktycznie przesadzone było. Mocno pociemniał jack i northern. I to pomimo małych dawek. Jak tak wodę chleją i oddają przez liście, to będzie problem z wilgocią na flo. Mówiłem większy wentylator, to na tym małym się ciągle męczysz :) Fakt, że cicho jest. 

Opublikowano

:konopia:

Siema Rysiu i oczywiście witam wszystkich miłośników :blant2:

Rysiu jeśli chodzi o Bloom,Grow,Micro to lej im po połowie dawki aż do zakwitu.Na stronie adv nutr masz także opisane żeby mieszać dawki w miarę wzrostu rośliny, tzn na wegu dajesz więcej grow ,malo bloom i połowę micro. Na flo dajesz bardzo mało grow,dużo więcej bloom i cała dawkę micro. ( Weg 3ml grow,2ml micro1,5 bloom) przy 15stym dniu dajesz już 4ml grow,3ml micro,3 ml bloom).Na flo odwracasz dawki.

Pamiętaj robić przerwę na podlanie samą wodą. B-52 na wegu do 15 dnia też 3/4 dawki.

Przetestowałem już ten zestaw co masz i daje piękne plony przy zachowaniu innych parametrów w normie.Aha pamiętaj że ten tri pack bloom,grow,micro obniża mocno PH poniżej 6 więc polecam podnieść ph na flo samodzielnie.

Big buda zawsze pełna dawka,w połączeniu z B52 i Nirvaną rozjebie Ci nos od słodkiego zapachu.Nie kojarzę czy masz Bud candy a to dopiero szroni Panny i daje jeszcze intensywniejszy zapach.

W razie jak coś źle jest zrozumiane to bankowo Smaku mnie poprawi bo na tym forum sprawdził chyba już wszystko co ma w ofercie Adv Nutr.

Pozdro i z fartem do mety.

Opublikowano

Hej.
No coś kojarzę, że kiedyś widziałem röżne dawkowanie tych AN, w zależności czy veg czy flow. Ale np. jak wejdziesz wkalkulator na stronie AN, to pokazuje stałe dawki. Na buteleczkach w sumie też. Jest tylko napisane, że przy roślinkach z kilkoma piętrami liści dawać połowę a przy większych można już całą dawkę. Narazie leję tak jak lałem. I zaczyam na zmianę wodą samą podlewać. Jak na razie niedoborów brak. Przenawożenia też nie widać. Wszystko się dobrzerozwija. Nawet aż za dobrze. Nie było mnie kilka dnia, wracam, a pineapple przerósł boxa i pod sufitem się wygina. Musiałem go sznurkiem solidnie nagiąć. Jack i northern powoli do góry i nabierają masy. Fajnie się pokrzaczyły. Boxa raczej nie przerosną. Skunk i diesel też powoli w górę. Walczą o miejsce i światło. Zauważyłem, że jak później dorzucam jakieś roślinki, to gorzej one rosną. Jakby się bały tych większych. Może te starsze za bardzo im światło zabierają i miejsce, czy cośw tym stylu. Ogólne w boxie gęsto. Większy by się przydał. Aż boję się późnego flow. A dawki nawozów zróżnicuję następnym razem przy fotoperiodach.

Opublikowano

Heja.

Mały szybki upik. Ostatni był 2 tygodnie temu i różnią się znowu trochę od tego co było.

Roślinki zdrowe, rosną, ledy dają rady,  advancdy dają rady, tylko box za ciasny. Ogólnie idzie ok.

Czekam na opinie, komentarze. Te dobre i złe :)

large_f2.jpg.505793682ffede085054b9307f72e5d2.jpglarge_f1.jpg.43e1d2367ac8c352b889564f9f0cdfbe.jpg

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+