Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

tak też zrobiłem, jednak sama rura nie wiele pomogła jeszcze jeden wiatraczek dałem wyzej zeby wpychał efektywniej te powietrze, temp. utrzymuje się na ok 31/32 stopniach, chyba kolejnym wyjściem będzie uchylanie drzwiczek, żeby było to upragnione 28stopnii

• Replies 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Nawilzacz powietrza jeszcze duzo daje, jak wlaczysz na pelne obroty nawilzacz to moze ci spasc nawet do 23*C ale oczywiscie nie potrzeba az tak nisko. Jak bedziesz kiedy kolwiek myslal nad nawizaczem to kup ok 3 litrow w gore mniejszych sie nie oplaca.

Opublikowano

okej, mógłbym sobie pozwolic na nawilżacz ale dopiero za 2 tyg., do tego czasu coś próbować robić coś domowymi sposobami czy zostawić tak i obserwujemy

*przeczytałem na jakimś forum, żeby spryskiwać co jakiś czas ziemie i ścianki

*może zrobić drugi wylot? jednak wtedy mieszać będzie tylko jeden wiatraczek/ wyciąć dziure i zostawić tak? bez wiatraka

Opublikowano

Hmmm... 2 tyg, jesli kupisz to bedziesz mial na przyszlosc a jesli zostawisz to w pewnym momecie roslina sie rozrosnie i sama podniesie wilgotnosci i obnizy temp w boxie.

Spryskanie pomoze na 1 min, przy takiej temperaturze po tej minucie wszystko wyparuje.

Jak zrobisz dziure to szybciej sie pozbiedziesz wysokiej temp. Samo wyciecie pasywnego wylotu moze duzo nie dac. ! wiatraczek mieszajacy w zupelnosci wystarczy.

Masz zamiar kupowac filtr weglowy na flo? Mozesz sobie pozwolic na smrod 6 roslin!?

Opublikowano

jasne, że mogę, tą samą uprawe z tymi samymi roślinami robiłem już kiedyś, tylko, że teraz jestem dużo lepiej przygotowany, gdybym nie mógł nie brałbym się za to x raz :) tylko raz dzielnicowy był wręczyć jakieś powiadomienie to wolałem nie ryzykować i wszystko poszło pod kose a tak to bez najmniejszego problemu, ja ostrożny człowiek, w filtr czy będę inwestował to się dowiem 10 :/ 

btw. jaki smród?

gallery_41745_811_656526.jpg

Opublikowano

Jak masz za gorąco to nie wydawaj kasy na nawilżacze tylko zakup większy wentylator na wyciąg, więcej u dołu wlotów pasywnych, obniżenie temperatury w pomieszczeniu, itd.  Wentylator łazienkowy kanałowy 100m3/h to koszt ~~23zł, pod Twoją lampkę proponował bym od razu większej mocy i na pewno będzie tańszy niż nawilżacz :) 

Opublikowano

:elo: :elo: :elo: :elo: :elo: :elo: :elo: :elo: :elo: :elo: :elo: :elo: 

Dzień 7

Wczoraj Podlane wodą, wszystkie idą bardzo równo, temperatura dalej oscyluje w 32/34 stopniach.

Następne podlanie będzie juz z bio-grow wdłg tabeli large.Untitled2.png.333573a76def255613d1f989c42a68d8.pnglarge.Untitled.png.4a9ceb4d935eb12ff4bbba068f492237.png

Opublikowano

WITAM :elo: :homer::planty:

Dzień 13

No to cóż uzupełniam zdjęciami, przepraszam za jakość do dupy, następne zdjęcia będę robił z wyłączonym hpsem, jednak nie podlewałem jeszcze nawozem zrobie to dopiero na następne dni ew. jutro, nie wiem jak długo na weg, zobaczymy, pozdrawiam i czekamy dalej 

large.IMG_20170923_200240.jpg.6a5411e082232ffd72fb727526762dc9.jpglarge.IMG_20170923_195846.jpg.c2994f95f3fc81b6c7c037f702f63c11.jpglarge.IMG_20170923_195948.jpg.23895d8c60f52ef5e03885d484560d09.jpg

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+