Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Cannabis Spaghetti w sosie szpinakowo - śmietanowym z masłem konopnym


Recommended Posts

Witam Serdecznie.

:hemp_cook:Dziś w Gotuj z Ambasadorką:hemp_cook:

Spaghetti pełnoziarniste w sosie szpinakowo-śmietanowym z dodatkiem masła konopnego.

large.59538283d7646_cannabisspaghetti.jp

Dziś w mojej kuchni zawitał szpinak - uwielbiam go a w połączeniu z masłem konopnym daje niezłą fazę.

Danie te jest oparte o niższy Indeks Glikemiczny, zatem osoby z problemami typu cukrzyca, mogą śmiało zajadać.

Faza zawitała po 45 minutach od spożycia, dla mnie w sam raz.

Składniki:

  • 100 g szpinaku
  • 100 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
  • 50 g śmietanki 30%
  • 35 g boczku
  • jajko "M"
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 20 g masła konopnego o większej mocy
  • sól himalajska, pieprz czarny, czosnek suszony.

 

  1. Makaron gotuję al dente ok. 8-9 minut, im twardszy makaron, tym niższy indeks glikemiczny oraz bardziej syty.
  2. Na teflonowej patelni rozgrzewam oliwę, dodaje ząbek czosnku i podsmażam, następnie wrzucam szpinak i całość podsmażam.
  3. Na oddzielnej patelni podsmażam 35 g boczku.
  4. Do wysokiego naczynia przekładam poduszony szpinak i wlewam śmietankę oraz jajko (uprzednio polane wrzątkiem) na sam koniec przyprawy oraz masło konopne. Całość miksuję na gładki krem, przelewam ponownie na patelnie, i lekko podgrzewam tak, by jajko mogło się ściąć wrzucam makaron dodaje boczek i serwuje.

Ciekawostki:

  • Zamiast szpinaku można użyć świeżych liści konopi, następnym razem użyję do tego przepisu właśnie ich.
  • Im twardszy makaron, tym Niższy IG.
  • Taki posiłek jest dobrą opcją po treningu.
  • szpinak jest bardzo zdrowy.

Spaghetti with spinach-cream sauce and cannabis butter.

large.59538287ecabb_cannabisspaghettie.j

Components:

  • 100 g of spinach
  • 100 g of wholemeal pasta spaghetti
  • 50 g of cream 30%
  • 35 g of bacon
  • Egg "M"
  • 5 g olive oil
  • 20 g of hemp butter of common strength
  • Himalayan salt, black pepper, dried garlic.
  1. Noodles cook al dente about 8-9 minutes, the harder the noodles, the lower the glycemic index and the more dense.
  2. On a Teflon frying pan I warm up the olive, a clove of garlic and fried, then with spinach slime and fried whole.
  3. On a separate pan fry 35 g of bacon.
  4. I put a spinach cushion and a fishing rod with cream and egg (previously boiled with boiling water) on tuna and hemp butter. The whole mix on smooth cream, poured again on the frying pan, and lightly heat it so that the egg can cut the pasta into bacon and chalk.

Interesting facts:

  • Instead of spinach, you can use old cannabis leaves, next time using the recipe directly.
  • The harder the pasta, the lower IG.
  • Such a meal is a good option after the workout.
  • Spinach is very healthy.

large.5953827d9fc64_cannabisspaghettie.j

large.5953827283665_Beztytuu.jpg.2f063fe

:hemp_cook:Smacznego!:hemp_cook:

 

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+