Powinna ogarnąć bez problemu 1m kwadratowy.
A jak samemu chcesz składać na 1,2x1,2 to kup taki namiot oddzielnie, wentylatory oddzielnie i lampę oddzielnie.
Jest na olx taki mars hydro 480W za 2050zł. To na taki namiot 1,2x1,2 jak znalazł.
Pytanie ile masz do wydania? Ile w ogóle roślin planujesz? Czy musisz się kryć z zapachem?
Widzę, że na stronie marshydro jest za nie całe 400 euro. To nawet taniej.
Jeszcze nie kupiłem.
A jak złożyć zestaw samemu, kupując pojedyncze elementy? Na powierzchnię 120x120
Albo zejdę do 100x100. To czy taka lampa Lumatek Attis 300W PRO LED FULL SPECTRUM ATS 300W PRO, która jest w zestawie, będzie dobra?
Lumatek na pewno lepiej się sprawdzi niż ten phytolite. Tam masz 300W i zalecane na 1m². 1,2x1,2 to masz już 1,44m². To jest 44% więcej powierzchni do oświetlenia. Czyli najlepszy byłby taki lumatek 420-450W. Lub jakiś podobny panel.
Kupiłeś już ten zestaw?
A widzisz. Bo to są takie czary Mary z tymi chińskimi ledami. Lampa jest zbudowana z diod power LED 3W. Diod jest 128. Razy 3W każda daje to 384W. No i tu jest haczyk. Te diody 3W tak na prawdę nie mają 3W. To tylko taka jakby nazwa potoczna. Czy coś takiego. Tak się przyjęło je nazywać. Ich rzeczywista moc zależy od spadku napięcia jaki wywołują. I od prądu jaki im podasz. Dla tych tzw. 3 watowych daje się zazwyczaj około 600-700mA. Spadki napięcia to dla białych i niebieskich około 3-3,6V. Czerwone i pomarańczowe to około 2-2,6V. Więc niektóre diody mają około 1,2-1,4W. Inne 2-2,5W. Stąd są podane 2 moce. 384W to ilość diod pomnożona przez te teoretyczne 3W. A jest tam jeszcze moc rzeczywista panelu, czyli 280W. I tyle będzie pobierał.
Zestaw z filtrem węglowym, nawozy, wentylator kanałowy no i wiadomo growbox. 3800zł. To moja pierwsza uprawa i nie chcę szaleć, i zależy mi na 120x120.
A jeśli chodzi o tą lampę phytolite to jest podane że zużywa 384w. Nie rozumiem.
A inna np. Lumatek Attis 300W PRO, też na 120x120
Recommended Posts