lipson Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Siema mam mały problem ponieważ dolne liście wiatrakowe żółkną oraz moja panienka ma fioletowe łodygi. Proszę o pomoc Cytuj
sich Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Za mała doniczka, ph gleby, mało światła, zbyt mokra ziemia sprawdź to, napraw to i powinno być dobrze. ps. co to za gleba? Edytowane 26 Listopada 2016 przez sich Cytuj
lipson Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Opublikowano 26 Listopada 2016 Doniczka 8 L , Lampa hps 250w , gleba Terra Canna Professional, a ziemia raczej mokra nie jest bo podlewam co 3 dni i ma tam sucho.. Cytuj
lipson Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Opublikowano 26 Listopada 2016 Ph pokazuje mi 6.5 . Nie wiem czy dobrze to zmierzyłem ale jak włożyłem w glebe to było 7.0 i po 3 sekundach spadło do 6.5 . Pomoze ktoś ? Cytuj
Miś Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Co to za pH metr? Czym była podlewana do tej pory? Cytuj
Plantator Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam. Jak Miś prawi napisz co i ile jadła i napisz też o warunkach panujących w boxie (temp. wilg.) bo fioletowe łodygi to najprawdaopodobniej niedobur azotu albo też czasami może być niska temp. w boxie i ostatnie pytanie jakie ec masz to też ważne jeśli chodzi o leczenie fioletowych łodyg to narazie na tyle. Pozdro. Cytuj
lipson Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 W boxie temperatura to ok 27 stopni.. Wilgotnosc w dzien to 30-40%. Podlewam woda Oaza z Biedronki. Z nawozami to dostała raz pol dawki na Veg i pozniej 2 razy po pol dawki Canna Terra Flores co 3 dni a ostatni raz podlalem sama woda . PH metr kupilem z elektrycznym wyswietlaczem za ok 100zł. Ec niestety nie mam czym zmierzyć. Cytuj
Miś Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Więc raczej głodują, podlewaj najlepiej odstaną kranówką Btw. chyba przydałby im się magnez Edytowane 27 Listopada 2016 przez Miś Cytuj
lipson Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 Niestety kranowka jest u mnie jest tak nie dobra ze pic sie nie da takze nie wiem czy chcialbym z tym probowac. A woda sama czy z nawozami na flo ? I oprocz tego magnez ? Czy magnez razem z azotem ? Ziemia Terra Canna Pro jest podobno tak nawozona ze nie spodziewalem sie ze moga byc jakies braki.. I to dopiero zaczela sie dziac jak zaczela kwitnac. Cytuj
Miś Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Jak masz coś z samym Mg, to na razie daj tylko to. Cytuj
Recommended Posts