beginer Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Witam kolegów i koleżanki ponownie. Rosliny od jakiegoś czasu już rosną więc temat zaczynam jakby od połowy. Wszystko przez przeprowadzkę. Ale do rzeczy. Box nr 1 przeznaczony tylko do fazy kwitnienia. Rosliny to 1xAuto Ak 47 z gratisa i 2xAk47 Fem z czego jeden już od jakichś 3 tygodni kwitnie, a drugi dziś wrzucony więc to jego 1 dzień na fluo. Wym. 180/105/75 cm Oswie. Hps 250 Wen 2 mieszające komp. 14 cm dwa otwory wenty w dole szafy i dwa w suficie sr. 100 mm. Donice na pełno sezonówki 12 L na automat 7L. Fotoperiod 12/12 Temp i wilgotność na zdjęciu Niestety wysiadł mi nawilżacz i ratuje się słoikami no i jest ciut zimno ale pracuję już nad tym. Box nr 2 Wegetacja i klonowanie 1 Ak 47 3 tygodniowy , a może 4 pogubiłem się już. Mam zamiar pobrać z niego kolejne klony więc będą go troszkę trzymał. 1 klon Ak. Jego matka już kwitnie w boksie 1-szym. Były dwa ale jeden zdechł. Ten się zbierał około 4 tygodni ale już pięknie startuje. 3x klony dopiero co wyjęte z inkubacji ale cos marnie wyglądają, chociaż u jednego widziałęm korzonek ale nie chcę zapeszać. Temp. 29 i wilgotność 49%. Osw. 150 Hps Went. 1 komp 100 mm , otwor pasywny i wylotowy sr.100 mm.
beginer Opublikowano 7 Października 2016 Autor Opublikowano 7 Października 2016 Standardowo jak zawsze BioCanna Vega, flores plus azot. Dostawały jeszcze pokrzywy ale się skończył. Jeżeli dojdę o co chodzi z klonami to docelowo mają być 2 odmiany po jednej każdego miesiąca. Zobaczymy co wyjdzie. Zapraszam do oglądania i komentowania.
bart85 Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 Wilgotnosci nie musisz podnosic wyzej bo masz 49% jak napisales i na kwitnienie to starczy. Rosliny tej wielkosci same paruja odpowiednio. Chyba ze chcesz sobie pleche w kwiatach wychodowac... ?
beginer Opublikowano 14 Października 2016 Autor Opublikowano 14 Października 2016 Witam ponownie. Czas na upa. W zasadzie wszystko idzie pięknie tylko 3 klony padły. W sumie to nic takiego. A więc panna nr1 od tygodnia jest na kwitnieniu i jakos trochę przypadkowo poszła odnóżami w jedną stronę. Fajnie to wygląda. Automacik już dobrze zaawanowany. Pani nr 3 wystawiła łeb 14 sierpnia a 10 września przełączona na kwtnienie. I wszystkie razem w boksie. Na koniec została panna której skończył się 4 tydzień kwitnienia i klonik który ma 3 tygodnie od ponownego startu. 2
bart85 Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 Wszystko pieknie Nic dodac nic ujac
Scooby-Doo Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 JW - jest ok Waż donicę przed podlaniem , żeby ziemia nie była za ciężka i będzie OK Pozdrawiam
beginer Opublikowano 19 Października 2016 Autor Opublikowano 19 Października 2016 W boksach małe zmiany. Z nr.1 wyskoczyła Auto Ak, bo potrzebowałem miejsca. Ciut za wcześnie ,ale cóż. Koniecznosc. Pozostałą Ak Fem która to ładnie puchnie, Druga która niemrawo zaczyna kwitnąć ale zaczyna, no i wczoraj wskoczyła trzecia z której pobrałem trzy klony. W nr.2 został klon który rosnie żwawo i trzy nowe kloniki w inkubatorze. Mam do Was [pytanie. Mam możliwość zamiast 250W wrzucić 400 jednak nie wiem co to za żarówka ale ma białę swiatło. Jak uważacie, co będzie lepsze.
beginer Opublikowano 29 Października 2016 Autor Opublikowano 29 Października 2016 Witam ponownie. Czasu upłynęło sporo, więc i zmiany małe zaszły. Ta oto panna 3 dni temu ostatni raz dostała nawóz i teraz leję już tylko wodę i w przyszłym tygodniu kosa. Myslę ze będzie już gotowa gdyż trihomy już są mlecznego koloru.
beginer Opublikowano 29 Października 2016 Autor Opublikowano 29 Października 2016 Kolejna już ładnie kwitnie a trzecia dopiero co zaczęła. Wszystkie panny wyglądają ładnie i zdrowo. Natomiast martwi mnie klonik który bardzo ładnie rósł i nagle stanął. Ostatnio z braku czasu nie zaglądałem i nie przyglądałem mu się uważnie,ale zauważyłęm wczoraj że jest w ch*j malutkich muszek, a jak wzruszyłem glębą to aż się trzęsło. Może dobrze, może nie ale całą glebę z niego wyrzuciłem, zostało tylko w kłębie korzeni, dwa razy fest przepłukałęm roślinę wraz z korzeniami i zasypałem swieżą ziemią. Mam nadzieję że pomoże. Jeżeli wiecie jak z tym walczyć i co to za ustrojstwo to proszę o rady. Pozdro.
Recommended Posts