Lej po połowie dawki co drugie podlanie. Jak będzie za mało to zwiększysz dawkę. Co to za ziemia? Ile kosztowała?
Tej większej już chyba czegoś brakuje patrząc po liściach.
Miałem tego auto skywalkera. Kawał krzaka potrafi wyrosnąć przy dobrych warunkach.
No zobaczymy co z tego wyjdzie. Compo sana do roslin zielonych i palm to jedyna marketowa ziemia którą dobrze wspominam. Fajnie w tym rosło. Mieszałem ją jeszcze z perlitem i włóknem kokosowym. Bez nawozów mogą być niedobory w późniejszym stadium rozwoju.
Jak box masz 50x80 powierzchni to mogłeś dać znacznie większą doniczkę. Ile wysokości ma ten box?
Świeć cały czas 18/6.
Siema Wszystkim po raz kolejny 😄
Tym razem mam fajne pestki od Dutch Passion, jedna wyszła od razu, druga z mojej winy padła i jakos tydzien może trochę więcej po wyjsciu z ziemi pierwszej, wrzuciłem kolejną pestkę, zobaczymy co sie z tego wykluje.
Stan na dziś jest taki że większa roślinka będzie dobijać 3 tydzień a druga 1.5 tygodnia+ jakoś - potrzebuję od was porady kiedy zacząć lać nawozy, ta większa na pewno już, mniejsza jeszcze chwilę, ale ilości polecacie takie jak producent czy coś inaczej?
Osprzęt bez zmian z poprzedniej relacji więc:
Namiot 60x60x140cm
Oswietlenie: Ledy 140W full spectrum
Nawozy: Biobizz BioGrow/BioBloom/Top-Max
Wentylacja: 220m3/h na 120mm + filtr węglowy z wydajnością ponad 300m3/h
Doniczki 30x30, ziemia wleciała "droższa" z ogrodniczego
Teraz fotki:
Auto Skylwaker Haze
Oceńcie jak to wg was wygląda, dajcie znać co z tymi nawozami robić no i czekamy na rozwój akcji, Pozdro
cześć wszystkim, zaczynam temat głównie jakby mi sie coś miało spieprzyć i potrzebowałbym pomocy, naszło mnie ostatnio i stwierdziłem że puszcze sobie automata. coś tam sadziłem na outdoorze lata temu ale sporo zapomnialem.
nasionko - fast haze auto z thc-thc
ziemia - compo sana do roślin zielonych i palm
oświetlenie/wentylacja - FRGROW 130 W / chinol jakiś z wiatrakiem więc mi pasi
czas naświetlania - na razie 24/0, za pare tygodni 18/6 (prąd drogi w chu.. 😁)
box - szafa 50x80
doniczka 5l
nawozy - nic
podejście będzie bardzo luźne bez dopieszczania bo fortuny nie mam a czasu też niewiele. ziemia niby z jakimś nawozem wiec nie planuje na razie nic lać chyba że czegoś roślince braknie, chętnie przyjme sugestie. treningu sie obawiam, ma być szybka a jeszcze cos zepsuje, chociaż rozmyslam czy jednak nie przyciąć żeby mi nie poszło za wysoko.
pierwsze foty 2 dni temu, do dzbanka z wodą i na wate. szybko wyszla już po paru godzinach 🙂/ 29.10
a tu dzisiaj / 1.11
image.jpg
I doszły zabawki😁
Tylko nie wiem czy nie dmucha za bardzo
2025-11-01.mp4
Na razie jeden dałem może będzie łatwiej wilgotność zbijać, pewnie zbędny Bo są dwa w lampach ale zaszkodzić nie zaszkodzi 😆
Recommended Posts