Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam koledzy troszkę późno zaczynam bloga ale nie taktem  z mojej strony byłoby  gdybym go nie założył gdyż moja dotychczasowa wiedze opiera sie na waszych poradach i znalezionych tu tematach.

na chwile obezna jest taki zestaw:

namiot 1,2x1,2x2

2x cfl 250w 6400k Lumii Maxi

filterek węglowy

wentylator 12m3/h

5l nawilżacz

wiatrak

8 dziewczynek:

4x sensi skunk, najstarsze 18 dni od wykiełkowania najmłodsza 15

4x super skunk automat, najstarsze 18 dni od wykiełkowania najmłodsza 10

W drodze jest kolejny namiot z taka sama konfiguracja wyposażenia

Do tego na flo żarówki zostaną zmienione na dual spectrum ( 6400k+2700k) bądź tylko 2700k tu będę potrzebował podpowiedzi

Obecne naświetlanie to 24h

Na chwile obecna dziewczyny siedzą w małych 1l donicach, wraz z nadejściem namiotu, zostaną przesadzone do 12l kwadratowych donic

Podłoże to najlepsza gleba jaka udało mi sie kupić w markecie z domieszka perlitu w proporcji 1;3

Kobitki jeszcze nie trenowane, choć sadze ze trening trzeba będzie zacząć

Nasionka moczyłem 8h w wodzie w pojemniku do zaparzania kawy który pozwolił mi sprawić ze nie pływały po wierzchu lecz były cale w wodzie. Następnie trafiły na chusteczki i w cieple ciemne miejsce, Po 3 dniach do ziemi. Szczęście początkującego 100% kiełków :)

fotek mało ale będę starał sie co tydzień coś dodać

DSC_1183.JPG

DSC_1185.JPG

DSC_1188.JPG

DSC_1189.JPG

DSC_1190.JPG

DSC_1186.JPG

Opublikowano

no właśnie co do nawozów mam pytanie dostałem od kolegi growera który niestety opuścił kraj taki zestaw i pytanie ktoś możne mi soc na ten temat podpowiedzieć

post-43859-0-47323700-1461247128_thumb.j

post-43859-0-61498200-1461247138_thumb.j

Opublikowano

Osobiście polecam zestaw biotabs. Bardzo prosta uprawa i wyborne palenie. No i 100% bio. Ale ile rolników tyle opinii. Inni pewnie polecą coś innego. Nawozów masz multum i musisz wybrać coś co TOBIE pasuje. 

Opublikowano

Osobiście polecam zestaw biotabs. Bardzo prosta uprawa i wyborne palenie. No i 100% bio. Ale ile rolników tyle opinii. Inni pewnie polecą coś innego. Nawozów masz multum i musisz wybrać coś co TOBIE pasuje. 

mi chodzi o ladny i max plon jaki da sie wychodowac, tez swoja droga poszukuje kogos kto by podpowiedzial na nastepny raz jakie nasiona kupic, daj prosze linka do nawozu

Opublikowano

Tylko czy chodzi o max plon czy o zdrowy i smaczny plon - bo to czasem robi duużą różnicę :)

Pozdrawiam

Racja Scooby nie ilosc a jakosc czlowiek przynajmniej u mnie na obwodzie ;)

Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+