Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Hi!

Dopiero zaczynam przygodę z hodowaniem w growboxie. Przeczytałem wiele poradników, faq tutaj i na innych stronach, ale nigdzie nie znalazłem konkretnego info, gdzie konkretnie w boxie umieścić czujnik termometru.

Używam elektronicznego termometru+ higrometr w jednym. Próbowałem wielu miejsc umiejscowienia czujnika - podwieszony pod sufitem, w połowie wysokości ściany, z boku doniczki, na powierzchni ziemi itp. i różnice są rzędu dobrych kilku stopni.. Co poradzicie? :)

Gość redpow3r
Opublikowano

@up

Myślę że tu chodzi po prostu o wymianę powietrza ale nie jestem pewien, tylko sugeruje :P

Opublikowano

a gdy świeże powietrze które wchodzi do boxa ma 17-19 stopni i dmucha prosto w donice? Co wtedy? Nie jest to żaden problem?

Temp przy szczycie około 25-27 stopni.

Nie jest to wskazane z 2 powodów. Pierwszy to dodatkowy szok dla rośliny. Drugi że korzenie wolą wyższą temp. Rosnąć będzie ale to nie są optymalne warunki..

Opublikowano

Nie jest to wskazane z 2 powodów. Pierwszy to dodatkowy szok dla rośliny. Drugi że korzenie wolą wyższą temp. Rosnąć będzie ale to nie są optymalne warunki..

w takim wypadku w którym miejscu najlepiej zrobić wlot powietrza? Wszędzie jest napisane wlot na samym dole wylot u góry i najlepiej po przeciwnych stronach. No ale jeśli wlot jest na dole to chcąc nie chcąc zawsze będzie dmuchać w donice...

Jutro biorę się za konstruowanie nowej lodówki jako boxa i będę wycinał dziury na wiatraki a chciał bym nic spieprzyć :)

Opublikowano

tak właśnie sobie oglądam różne growboxy i jak by nie patrzeć to każdy ma wlot zrobiony tak że i tak dmucha w donice... Tak więc nie wiem OCB :)

Dodam jeszcze że nie mam mieszającego wiatraka

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+