Skocz do zawartości
nasiona marihuany w sklepie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Recommended Posts

Opublikowano

Grower prawdopodobnie miałeś rację i nie jest to wina genów tylko źle zrobionego lst (prawdopodobnie), bo odrosty zaczynają doganiać główny, a przynajmniej jeden mu dorównał. W prawdzie jest to dopiero połowa życia planta ale wydaje mi się, że powinien już formować topy a ten jak na razie wypuszcza włoski i to tez  w żółwim tempie.

SAM 2754

SAM 2746

SAM 2753

SAM 2748

Opublikowano

DAY 45

Ze względu na przeprowadzkę, zmieniłem także domek dla planta na "szafeczkę" o wymiarach 40x40x50cm i wstawiłęm jedną 85W CFL obarwie ciepłej(2700K, 6400lm) jeden wiatraczek 120mm i wlot pasywny na przeciw w drzwiczkach i tempa spadła aż o 7 oC. Teraz wymosi 25-26\19-21 oC. Podlewanie nadal utrzymuję 3/7 dni, na wodę na przemian z roztworem Cana Terra Flores(5ml/1l).

Wiem, że ułożenie planta nie jest nawet dobre ale to był błąd na samym początku, że posadziłem go na środku donicy i teraz muszę z nim wędrować po całym boxie. Zastanawiam się czy nie uciąć kilku wiatrakowych, tak żeby odsłonić mniejsze "topki" i przy okazji nagiąć je tak aby nie były za blisko ścianek.

IMAG0204

IMAG0205

IMAG0203

Opublikowano

Jak chcesz to uwal kilka wiatraków. Po uwaleniu, roślina za pierwszym razem na chwilę przyhamuje, a potem wystrzeli x2. Mam takie nieodparte wrażenie po obserwacji swojej. Zawsze po uwaleniu, jak już się zregenerowała, szła do przodu jak burza.

Opublikowano

UP!?

Dwa dni temu przyciąłem 3 wiatraki, żeby doświetlić niżesz "szczyciki", nagiąłem wyższe, tak co by małe wyrównały kroku. Wieczorem podlałem roztworem CTF i zraszałem sporą ilością wody. Przez 2 dni nie zaglądałem do planta przez brak czasu. Dziś dzień zajrzałem i mile się zaskoczyłem, widząc jak odwdzięczył się za (najwidoczniej dobrą ;) ) pielęgnację i zabieg kosmetyczny bo niedawno wątłe i suchutkie odrosty zaczęły się kształtować w małe topki :) 

CAM00278

CAM00280

CAM00283

CAM00282

Opublikowano

UP DAY 58!

Warunki bez zmian tj.:

temp. = 26-27oC

Wilgotność 50%

FP = 18\6

nawożenie Canna Terra Flores na przemian z wodą co 2 dni po około 1L

Początek 7 tygodnia życia z 9-10 przewidzianych przez producenta i mam nadzieję, że plant zacznie puchnąć tak jak to miało miejsce w ostatnich dniach z przyrostem włosków i zalążków topowych. Za około 2 tygodnie(o ile będzie się rozwijać poprawnie) zacznę podawać PK przez około tydzień, następnie flush i woda do samego końca, już bez nawozu. Mam nadzieję, że wynagrodzi mi to oczekiwanie i troskę :P Przycięte zostało kolejne 5-8 wiatraków dla doświetlenia mniejszych odrostów co pomogło bo zaczęły się ładnie bobić :)

CAM00289

CAM00293

CAM00292

Opublikowano

DAY 64!

W końcu wstawiona siatka(trochę późno ale jeszcze nie za późno) i po rozkładane szczyciki tak aby jeszcze tym pod siatką pozwolić zaczerpnąć odrobinę promieni życia :) niestety przez "upychanie" planta pod siatkę, z nieuwagi ułamałem jeden szczycik, który w porównaniu do reszty był w miarę ładny(choć najmniejszy z tym nad siatką). co prawda zalany żywicą jest ale raczej pójdzie do śmieci zamiast do "pieca" :P . częstotliwość podlewania bez zmian, fp także oraz wilgotność na stałym poziomie. pozbawiłem go kilku liści bo za bardzo się krzaczył i pozbawiał światła niższe partie, które także znośnie się formują i pokazują potęcjał. Wiem, że jest to uprawa dająca wiele do życzenia ale jak na takie przejścia i tak dobrze sobie radzi i okazuje masę wyrozumiałości i tolerancji na błędy jak na AF. :)

20151012 212649

20151012 212628

20151012 212539

20151012 211825

20151012 212546

Opublikowano

UPEDATEJT!! ;] DAY 70!

Warunki w boxie bez zmian, po za jednym czynnikiem, spalił mi się nawilżacz powietrza i mam delikatną lipę. Macie jakiś pomysł na domowy nawilżacz? Plant zaczął ewidentnie puchnąć jak opętany i zalewać się żywicą, także dostał wczoraj pierwszą dawkę PK13\14 jako dodatku do Canna Terra Flores. Przewiduję tak podlewać przez najbliższy tydzień+\- 2 dni, z tego względu, że podlewam nadal na przemian z wodą co 2 dni. Wpakowanie siatki pomogło bo teraz ładnie wszystkie szczyciki dostają równą wartość światła. Wiem, że mogą wydawać się małe ale jak na rozmiary tego boxa(40cmx40cmx50cm) nie są wcale takie małe ;) Jutro wrzucę zdjęcia z np. zapalniczką dla odzwierciedlenia rozmiarów topów. Dołączyła na nich koleżanka od Sensei Genetic- Auto bubble :), dla której pod koniec 1 tygonia zacznę nowy projekcik, żeby nie mieszać.

20151017 001030

20151017 001111

20151017 001122

20151017 001210

P.S. Jeżeli ktoś ma sprawdzony sposób(domowy) na nawilżanie boxa (40cmx40cmx50cm) to byłbym wdzięczny  :peace:

Opublikowano

Oto zdjęcia, o których mowa była wczoraj. Dziś wpadłem po pracy do domu i powitał mnie jakże intensywny, cytrusowy zapaszek :D

CAM00294

CAM00295

CAM00296

1\3 topa nadal jest pod siatką, a że łodyga powyginana po całym boxie to raczej już nad nie wyjdzie :P

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Wpisy na blogu

• Nowe tematy

• Nowe posty

• Elo👊 to że go brzuch bolał bo zjadł go w całości to bankowo bo nawet nasz małe polskie grzybki teraz musisz dobrze pogryźć albo posiekać bo może być właśnie niestrawność. A ten typ ludzi co wpiepszą wszystko co im dasz a do tego jeszcze wypiją też to znam😉 zero hamulców a później zdziwieni że hujowa faza i obrzygany i osrany po uszy🤣🤣🤣 dzięki za cynk i pozdrawiam 👊
    • @kolober Znalazłem 3 króliczki i ogólnie efekty pozytywne. Dwóch z nich zjadło jedynkę i mówili że było idealnie, bez jakiś halun tylko przyjemne myśli. Jeden z nich miał ból brzucha przez godzinę, ale myślę że mogło to być związane z tym że zjadł całego trzona zamiast rozdrobnić. Trzeci króliczek był tak napalony że wypił 3 piwa, potem zjadł dwójkę i jeszcze sępił o połówkę, ale mu nie dałem. Na końcu jeszcze przepił ćwiartką smakowej pomimo że mówiłem że kapelusze nie lubią się z % i gdy zaczęło mi wchodził to chłopa 3 razy darło na pawia. Ogólnie to miał konkretną jazdę pomimo bez halunów, bo mówił że się czuł jakby umarł. Takie uczucie miał, ale myślę że rzyganie go wymęczyło, bo to był ten typ człowieka że jakbym miał trawę i białe to by jeszcze by to zajebał... Także myślę że jedynka tak fajnie jest, a sam zacznę od połówki tylko troszkę zregeneruję sobie żołądek, bo znowu choroba się odzywa i stan zapalny, a kapelusze surowe jednak ciężkostrawne. Tak po za tym to czekam na 4 rzut. Szczerze chyba nie będzie, bo nawet bag nie paruje. Jedynie to pozbieram w wolnej chwili te pół cm mikrusy co zostawiłem z poprzedniego rzutu.
    • OK jeden top z Scherbett Queen poszedł do wycięcia bo na dole zasłoniety. Mogłem lepiej trychomy sfotografować  Proszę o opinie😁
    • Zamówiłem trzeci namiot, taki do ciemni, bo mnie to intryguje. Ostatecznie na dojść w sobotę, a roślina już domaga 🤣🤣 Zbudowana ciemnia improwizowana z dużego, sztywnego kartonu po panelu LED (nic się nie marnuje 🧐). Całość wzmocniona i uszczelniona czarną taśmą wzmacnianą, co eliminuje przebicia światła na łączeniach. Gąbki oklejone czarną taśmą izolują dodatkowe bardziej narażone ściany na światło.    Zaznaczę, że budowałem jedną ręką ... Pisałem jednym palcem 🤣🤣    1. Podest i izolacja od spodu Roślina stoi na stabilnym podeście (plastikowe taborety), który: unosi całość od podłogi +20cm, tworzy naturalną strefę wlotu powietrza, zasłonięte są czarną grubą koszulką/ materiałem, działającą jako filtr światła i jednocześnie spowalniacz przepływu.   Pod kartonem jest kilka wlotów wyciętych nieregularnie, co rozprasza światło, ale umożliwia zasys powietrza. Możliwe dodatkowe chłodzenie lodem w misce – również pod osłoną materiału.   2. Główna komora (duży karton)   Duży karton działa jako komora ciemniowa:   wnętrze matowe → brak odbić światła, temperatura i wilgotność kontrolowane przez hygrometr w środku, do którego mam wgląd .    W górnej części komory wycięte są małe otwory wentylacyjne, które umożliwiają powolny wyrzut powietrza, nie przepuszczając żadnego światła.   3. Komin wylotowy Na górze ustawiony jest drugi, mniejszy karton pełniący funkcję komina: otwory wentylacyjne skierowane w stronę ściany → zero ryzyka światła z zewnątrz, między kartonami ułożona pianka/gąbka stanowiąca dodatkowy „ciemny labirynt” → przepływ powietrza jest, światła brak, konstrukcja działa jak pasyfny filtr światła. E tam pierdu pierdu, działa jak jebana tuba basowa !!!!! Robiłem ich kilka 🤣 Powietrze wciągane od spodu → przechodzi przez komorę → ucieka górą poprzez komin w pełnej ciemności.   4. Wentylacja Zewnętrzny wentylator ustawiony tak, żeby: dmuchał delikatnie w stronę dolnych otworów, zwiększał wymianę powietrza, NIE dmuchał bezpośrednio w roślinę (brak wysuszania topów, brak stresu), zapewniał minimalny ruch powietrza w ciemni bez ryzyka wprowadzenia światła.     5. Lokalizacja konstrukcji Całość jest: dociśnięta do ściany, ustawiona w najciemniejszym punkcie pokoju, szczelinowo zabezpieczona tak, że nawet przy latarce nie ma przecieków.   6. Kontrola klimatu Hygrometr ustawiony w środku pozwala monitorować: temperaturę ~20°C wilgotność ~50–60%   Czyli idealne parametry dla ostatnich godzin ciemni dla rośliny niskiej, o dużej masie korzeniowej i zbitych topach. --- Podsumowanie (krótkie) Improwizowana ciemnia z dwóch kartonów, labiryntową wentylacją, filtrem z gąbki i pasywnym wyciągiem przez komin. Zero światła, stabilne warunki, opcja chłodzeni a lodem, minimalna cyrkulacja powietrza, pełna kontrola temperatury i wilgotności.  
  • Gallery Statistics

• Images
      65.1 tys.
    • Comments
      1.3 tys.
    • Albums
      1.9 tys.

Latest Image
    Przez ZielonyKazek,
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+