Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Witam. 

Może ktoś z was posiada taki sam programator i podpowie mi jak go ustawić aby chodził na fotoperiod 12/1, czyli 12 świeci 5,5 nie świeci 1 świeci 5,5 nie. 

Ja mam np taki programator ale jak ktoś ma inny to mile widziane podpowiedzi.

gallery_42120_1182_1748220.jpggallery_42120_1182_72195.jpg

Opublikowano

Ja ustawiłem tak

1 on 8:00

off 20:00

2  on 1:30

off 2:30

Efekt jest taki, że już po 20 się nie wyłącza. 

Ale jak ustawie czas np: 20:00 i 20:01 i 20:02 20:03 to działa normalnie.

Zastanawiam się czy jak nie zamykam obwodu doby to mam jakieś znaczenie czy nie. Albo się po prostu zjeba...

Spróbuję tak jak mówisz Amba i zobaczę rano czy się włączy i wieczorem wyłączy. Wydaję sie to być oczywiste a jednak coś nie gra.

Opublikowano

Ale jak w trybie dziennym? żeby się włączało codziennie jeżeli tak to mam tak ustawione. 

Kontynuując ustawiam na 18 bo nie działa tak jak Amba pisała, po prostu się nie wyłącza po godzinie 18:00.

Chyba że macie jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano

Programatory się psują i to nie ważne jakiej firmy i czy cyfrowy czy mechaniczny. Ja z mechanicznych nie korzystam bo zbyt dużo roboty z nimi :) Ze 3 już mi padły, trzeba pilnować :)

Podstawowe zasady sprawnego działania programatora:

1. naładowana bateria podtrzymująca - czyli minimum 24h podłączony sam

2. przed ustawieniem zawsze robimy master clear

ale to wszystko jest w instrukcji... 

Edit: padło mi już 5 jak nie lepiej... Sknera traci dwa razy, następny to będzie profesjonalny Timer GSE :)