Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Green Dragon- pytania


Recommended Posts

Opublikowano

Witam. Mam zamiar zrobić green dragona. A więc- jakie proporcje? Ilu gotujących znajomych tyle przepisów, każdy inny. Jaki jest wasz? I chyba najważniejsze dla mnie pytanie- czy zielonego smoka można zrobić z haszem zamiast palenia? Pozdrawiam ;)

Opublikowano

robiłem na spirytusie i na wódce, podzielę się doświadczeniem

 

Smak części zielonych, chlorofilu w Green Dragonie jest bardzo intensywny. Ohydny smak alkoholu dodatkowo potęguje ochydny smak.  Dlatego materiał konopny użyty musi być wielkiej mocy i dobrze wysuszony.
 

Materiał powinien być mocny i powinno go być maksymalnie dużo jeśli chodzi o stosunek do alkoholu, Przyczyną jest to że nawet najmocniejsze palenie nie na frajdy kiedy człowieka sponiewiera alkohol,

 

tak że jeśli ktoś chce dodać 10g na 200ml spirytusu to może okazać się kategorycznie za małol

 

Wychodzi na to że materiał tym lepszy im bardziej skoncentrowany jeśli chodzi o zawartość THC

 

 

Istnieje jeszcze przepis na wino konopne. Bardzo dobry specjał w którym nie czuć smaku chlorofilu, Robiłem raz i było dobre. Przepisu nie podam bo nie pamiętam.Całe krzaki wsadziłem do balona przy intensywnej fermentacji.

  • Upvote 1
Opublikowano

:elo: Na dniach będę robiła nalewkę, więc zapraszam podzielę się też spostrzeżeniami.

z buchem  :indiana:

 

Będziesz zakładała nowy temat? Czekam z niecierpliwością. Aha, i dzięki za przepisy na ciastka, wyszły moim zdaniem zajebiste, ale po zjedzeniu 5 naraz faza mnie przerosła :laugh:

  • Upvote 1
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam ponownie. Czy jeśli topy (wysuszone i zmielone ofc) będą leżakowały w bimbrze ok. 10 dni, bez dekarboksylacji w piekarniku, to czy wyciągnie się z nich dużo mocy, porównywalnie do metody z dekarboksylacją?
EDIT: Czy dodanie tego, co tygryski lubią najbardziej (czyt. kiefu), wzmocni działanie GD? Czy trichomy rozpuszczą się w alkoholu? (Np wrzucenie kiefcoina lub po prostu przesypanie go w postaci luźnego proszku). Pozdrawiam :)

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ponownie. Dzisiaj znalazłem przepis na Zielonego smoka, który mówi, aby alkohol razem z Santa Marią (po dekarboksylacji) wrzucić do syfonu do bitej śmietany i potraktować tę mieszankę n2o (czyli gaz z naboi do syfonu). Tlenek diazotu umiejscawia alkohol głęboko w materiale roślinnym, bla bla bla. Pytaniem jest, czy zabieg taki zwiększa moc wywaru? P.S Jeśli będzie potrzebny i administrator się zgodzi (nie wiem jak są traktowane linki) wrzucę link do przepisu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+