nimotop Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Witam. Mam zamiar zrobić green dragona. A więc- jakie proporcje? Ilu gotujących znajomych tyle przepisów, każdy inny. Jaki jest wasz? I chyba najważniejsze dla mnie pytanie- czy zielonego smoka można zrobić z haszem zamiast palenia? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Na dniach będę robiła nalewkę, więc zapraszam podzielę się też spostrzeżeniami. z buchem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 robiłem na spirytusie i na wódce, podzielę się doświadczeniem Smak części zielonych, chlorofilu w Green Dragonie jest bardzo intensywny. Ohydny smak alkoholu dodatkowo potęguje ochydny smak. Dlatego materiał konopny użyty musi być wielkiej mocy i dobrze wysuszony. Materiał powinien być mocny i powinno go być maksymalnie dużo jeśli chodzi o stosunek do alkoholu, Przyczyną jest to że nawet najmocniejsze palenie nie na frajdy kiedy człowieka sponiewiera alkohol, tak że jeśli ktoś chce dodać 10g na 200ml spirytusu to może okazać się kategorycznie za małol Wychodzi na to że materiał tym lepszy im bardziej skoncentrowany jeśli chodzi o zawartość THC Istnieje jeszcze przepis na wino konopne. Bardzo dobry specjał w którym nie czuć smaku chlorofilu, Robiłem raz i było dobre. Przepisu nie podam bo nie pamiętam.Całe krzaki wsadziłem do balona przy intensywnej fermentacji. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimotop Posted April 14, 2015 Author Share Posted April 14, 2015 Na dniach będę robiła nalewkę, więc zapraszam podzielę się też spostrzeżeniami. z buchem Będziesz zakładała nowy temat? Czekam z niecierpliwością. Aha, i dzięki za przepisy na ciastka, wyszły moim zdaniem zajebiste, ale po zjedzeniu 5 naraz faza mnie przerosła 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Cieszy mnie to iż lot był wysoki Tak założę nowy temat i zrobię kilka porównań i przy okazji opiszę co robi się źle i dlaczego faza może nie działać. Tylko gary nowe przyjdą Stare już zagotowałam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmakMaroca999 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Ja robilem dragona z materialu nie suszonego i powiem ze smak jest super ale musi postac min 6 miesiecy zamiast syropu z cukru uzylem miodu nektarowego akacjiowego wyszedl swietny i kopiacy inaczej aperitif ala dobry apsynt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimotop Posted September 14, 2015 Author Share Posted September 14, 2015 Witam ponownie. Czy jeśli topy (wysuszone i zmielone ofc) będą leżakowały w bimbrze ok. 10 dni, bez dekarboksylacji w piekarniku, to czy wyciągnie się z nich dużo mocy, porównywalnie do metody z dekarboksylacją?EDIT: Czy dodanie tego, co tygryski lubią najbardziej (czyt. kiefu), wzmocni działanie GD? Czy trichomy rozpuszczą się w alkoholu? (Np wrzucenie kiefcoina lub po prostu przesypanie go w postaci luźnego proszku). Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted September 15, 2015 Share Posted September 15, 2015 Chodzi o podgrzanie, dlatego ja podgrzewam dopiero zalewam. Na takiej zasadzie THC wytrąca się i łączy z alkoholem. Jest słabsze. Wzmocni. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimotop Posted September 16, 2015 Author Share Posted September 16, 2015 Dobrze, dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimotop Posted October 27, 2015 Author Share Posted October 27, 2015 Witam ponownie. Dzisiaj znalazłem przepis na Zielonego smoka, który mówi, aby alkohol razem z Santa Marią (po dekarboksylacji) wrzucić do syfonu do bitej śmietany i potraktować tę mieszankę n2o (czyli gaz z naboi do syfonu). Tlenek diazotu umiejscawia alkohol głęboko w materiale roślinnym, bla bla bla. Pytaniem jest, czy zabieg taki zwiększa moc wywaru? P.S Jeśli będzie potrzebny i administrator się zgodzi (nie wiem jak są traktowane linki) wrzucę link do przepisu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.