Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam Wszystkich Serdecznie

 

:hemp_cook: Dziś w Gotuj z Ambasadorką :hemp_cook: 

 

PIZZA 

 

Znana i zajadana na całym świecie, moja wzbogacona o ciasto konopne i sos.

Moja z dodatkiem boczku dwóch rodzajów sera, pieczarek, suszonych pomidorów i oliwek.

Na sosie pomidorowym o mocniejszym smaku ziół.

 

gallery_27223_385_119981.jpg

 

Ciasto

 

  • 350 g mąki (450-550)
  • 8 g suchych drożdży
  • 2 płaskie łyżeczki cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 3 łyżki roztopionego masła konopnego
  • woda 260 ml

Sos

  • szklanka przecieru z pomidorów(nie koncentrat)
  • 2 ząbki czosnku
  • cebulka szarlotka
  • dwie łyżki masła konopnego
  • kilka liści bazylii,
  • 2 łyżeczki oregano,
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii,
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • pół łyżeczki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru

Ciasto:

 

Drożdże rozpuszczam w letniej wodzie, odstawiam na 8-10 minut. Do miski wsypuję mąkę,cukier, sól mieszam dokładnie.

Po chwili wlewam do suchych składników drożdże, 2 łyżki roztopionego masła konopnego, i następnie wyrabiam ciasto ok 10-15 minut aż będzie gładkie i nie będzie kleiło się do rąk.

Odkładam w miseczkę przykrywam ścierką na ok 15 minut,po czym smaruję ciasto 1 łyżką roztopionego masła konopnego.

Odstawiam do wyrośnięcia, pizze można podzielić na dwie mniejsze, moja zajmuje całą blaszkę.

 

W między czasie robię sos do pizzy.

 

gallery_27223_385_243893.jpg

 

 

Cebulkę, czosnek siekam w kosteczkę, w rondlu teflonowym rozpuszczam masło konopne, następnie podsmażam cebulkę i dodaję czosnek i przysypuję to łyżką cukru, chwilę podprażam i zalewam koncentratem. Gotuję pod przykryciem ok 10 minut i doprawiam ziołami, również świeże liście bazylii . Po ok 5 minut duszenia ziół dodaję ocet jabłkowy, sól i pieprz.

Odstawiam do ostygnięcia, a następnie blinduję na delikatny sos.

 

gallery_27223_385_237641.jpggallery_27223_385_415042.jpg

 

 

Piekarnik nastawiam na 230*C.

Stolnice oprószam mąką i formuję ciasto, smaruję sosem i kładę dodatki.

 

Pizzę piekę ok 10-15 minut (bez termoobiegu).

 

I gotowe :hemp_cook:

Pizza zaczyna działać po ok godzinie

 

gallery_27223_385_473688.jpg

 

 

  • Upvote 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+