Jump to content
thc-thc.com
ganjafarmer.com.pl
sklep z nasionami marihuany
dutch-passion.com babciaganja.pl thc-thc.com

Recommended Posts

Witam Wszystkich Serdecznie

 

:hemp_cook: Dziś w Gotuj z Ambasadorką :hemp_cook: 

 

PIZZA 

 

Znana i zajadana na całym świecie, moja wzbogacona o ciasto konopne i sos.

Moja z dodatkiem boczku dwóch rodzajów sera, pieczarek, suszonych pomidorów i oliwek.

Na sosie pomidorowym o mocniejszym smaku ziół.

 

gallery_27223_385_119981.jpg

 

Ciasto

 

  • 350 g mąki (450-550)
  • 8 g suchych drożdży
  • 2 płaskie łyżeczki cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 3 łyżki roztopionego masła konopnego
  • woda 260 ml

Sos

  • szklanka przecieru z pomidorów(nie koncentrat)
  • 2 ząbki czosnku
  • cebulka szarlotka
  • dwie łyżki masła konopnego
  • kilka liści bazylii,
  • 2 łyżeczki oregano,
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii,
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • pół łyżeczki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru

Ciasto:

 

Drożdże rozpuszczam w letniej wodzie, odstawiam na 8-10 minut. Do miski wsypuję mąkę,cukier, sól mieszam dokładnie.

Po chwili wlewam do suchych składników drożdże, 2 łyżki roztopionego masła konopnego, i następnie wyrabiam ciasto ok 10-15 minut aż będzie gładkie i nie będzie kleiło się do rąk.

Odkładam w miseczkę przykrywam ścierką na ok 15 minut,po czym smaruję ciasto 1 łyżką roztopionego masła konopnego.

Odstawiam do wyrośnięcia, pizze można podzielić na dwie mniejsze, moja zajmuje całą blaszkę.

 

W między czasie robię sos do pizzy.

 

gallery_27223_385_243893.jpg

 

 

Cebulkę, czosnek siekam w kosteczkę, w rondlu teflonowym rozpuszczam masło konopne, następnie podsmażam cebulkę i dodaję czosnek i przysypuję to łyżką cukru, chwilę podprażam i zalewam koncentratem. Gotuję pod przykryciem ok 10 minut i doprawiam ziołami, również świeże liście bazylii . Po ok 5 minut duszenia ziół dodaję ocet jabłkowy, sól i pieprz.

Odstawiam do ostygnięcia, a następnie blinduję na delikatny sos.

 

gallery_27223_385_237641.jpggallery_27223_385_415042.jpg

 

 

Piekarnik nastawiam na 230*C.

Stolnice oprószam mąką i formuję ciasto, smaruję sosem i kładę dodatki.

 

Pizzę piekę ok 10-15 minut (bez termoobiegu).

 

I gotowe :hemp_cook:

Pizza zaczyna działać po ok godzinie

 

gallery_27223_385_473688.jpg

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy to insert a link to the Privacy Policy page GDPR - Website only for adults, 18+