-
Wpisy na blogu
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez kolober · Opublikowano
Dokładnie tak jak piszesz dlatego ja od kąd uprawiam zioło i nie tylko bo już w podstawówce pamiętam jak kielkowałem nasiona rzeżuchy, no to trochę inny rodzaj nasion ale też były wykładane na wäre albo coś w tym stylu i to był najlepszy sposób. I ja też nasion nie mocze i praktycznie na wacikach czy też ręcznikach papierowych ma stu procentową skuteczność i tak jak piszesz zazwyczaj po dwóch dniach kiełki są gotowe do wsadzenia w ziemię 😁👍 i tym bardziej od thc-thc te nasiona są naprawdę świeże i nie warto ich moczyć co z resztą jest napisane na ulotce którą dołączają do paczki👍 -
Przez Macky · Opublikowano
Obyście mieli rację i będzie z nimi wszystko dobrze. Nasiona które utoną w wodzie, spadną na dno szklanki są już przemoczone. Bardzo świeże nasiona toną bardzo szybko a to źle, bo wtedy kiełki mają w sobie dużo wody co może skutkować zgnilizną. W swojej karierze stosowałem różne metody i teraz moje wnioski są takie zero moczenia. Lepiej rozłożyć nasiona na ręczniku papierowym drugim przykryć i spryskać spryskiwaczem, w ciemne miejsce z temperaturą około 24 stopnie i kiełki wychodzą bardzo szybko bez ryzyka przemoczenia, zwykle po dwóch dniach są zdrowe mocno białe. Jedyne co, to łatwo przeoczyć że ręczniki wyschły. Więc wilgotność należy często kontrolować. -
Przez kolober · Opublikowano
Też tak myślałem na pierwszy rzut ale te waciki mają taki sam kolor tą że to pewnie wina jakości zdjęcia 😉 Tak normalnie w DE dostaniesz receptę na bolący paznokieć 😉🤣 a co do siatki to oczka po 5cm zrób i ppfd daj od 200 umol do max 300 umol i 25° wilgotność 65-70% 😁👍 i topping rób jak będą miały po pięć pięter. I nie wiem jak dlatego też pytam bo piszesz że trzymałeś rozrobioną wodę z nawozami to przy organicznych nic nie szkodzi? Bo przy mineralnych tak nie powinno się robić -
Przez KushSensei · Opublikowano
No patrząc na waciki są też takie bladawe więc pewnie wina światła. I odbija się światło a na jednym widać skorupkę. W wodzie były może niecałe 24 godziny bo wrzuciłem koło 22 a koło 16 już były na dnie i mnie więcej koło 18-19 wrzuciłem w waciki mokre po 2 dniach kiełki 😛 raz dowilżalem waciki. Ktoś się orientuje czy na migrenę dostanę receptę na temacik? -
Przez Macky · Opublikowano
Te kiełki przypadkiem nie dostały za dużo wody, bo dwie lekko żółkną a trzecia ma brązową plamkę. Może to takie światło i tak wyszło zdjęcie.
-
-
Gallery Statistics
Recommended Posts