Macky Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Niestety, korzenie 17 dniowych jeżeli były już w docelowych to się rozrosły i je pourywa gdyby chciał wymienić podłoże. Nawozy BioTabs stosuje się na samym starcie mieszając je w podłożu. Inaczej jeżeli były w jakiś 2L max doniczkach, wtedy można je jeszcze jako sadzonki potraktować.
T3rro Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ktory nawoz stosuje od poczatku? Kielkuje wlasnie nasiona, bede je przesadzal do docelowej od razu, w donicy mam juz biobizz light mix i tabletke biotabs, wsadz tam wykielkowane nasionko i nie podlewam zadnym nawozem?
Miś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Ta tabletka to jest nawóz, który powoli się rozpuszcza, poza tym wszystko tam wyżej jest opisane.....
T3rro Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Bardziej chodzilo mi o to, czy moge kielek wrzucic od razu do ziemi ? Biorac pod uwage, ze bedzie tam juz wymieszany nawoz z ziemia i tabletka wsadzona, czy to nie zaszkodzi kielkowi?
Big Plant Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Bardziej chodzilo mi o to, czy moge kielek wrzucic od razu do ziemi ? Biorac pod uwage, ze bedzie tam juz wymieszany nawoz z ziemia i tabletka wsadzona, czy to nie zaszkodzi kielkowi? A gdzie chcesz go wsadzać jak nie do ziemii? Mam pytanko do bardziej doświadczonych growerów, otóż: większą efektywność zaprezentuje nam owy produkt czy raczej standardowe nawozy np. od DutchPro?
Toksyna Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Tu może nie chodzi o efektywność a o rodzaj uprawy mam na myśli ganje uprawiana naturalnie biologicznie bez żadnych mineralnych ulepszaczy. Przede wszystkim chodzi tutaj o smak salach i jakość uprawianego ziela. Pozdro
Big Plant Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 To wiadomo ale korzystając z produktów renomowanych marek, które cenią się bardzo wysoko oczekujemy więcej. Moje pytanie właśnie zadałem z czystej ciekawości, wydaje mi się, że te biotabsy są po prostu wygodnie w użytku, ponieważ nie musimy mierzyć ph wody, a jak to się ma na plony to tego nie wiem.
T3rro Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Czytaj uwaznie, zadane pytanie brzmialo czy ziemia biobiz lm NAWOZONA juz biotabsami nie zaszkodzi nasionku, czy lepiej kielek dac do kubeczka tylko z ziemia i pozniej sadzonke do docelowej z nawozem
Big Plant Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Raczej do zwykłej ziemii, którą będziesz stosował w późniejszym etapie. Dopiero później gdy przesadzisz do docelowej możesz zastosować "pigułę".
Recommended Posts