dathavi Opublikowano 8 Lipca 2014 Opublikowano 8 Lipca 2014 Witam, mam problem z roślinką, jest bardzo młoda, ma około tydzień i zaczęły jej żółknąć liście od środka. od 2 dni leje jej biohumus do kwiatów zielonych, a wczesniej ja codziennie podlewalem zwykła wodą, wiec wydaje mi się, że mogłem ją przelać troche, ale nie jestem pewien. Prosze o pomoc. Zdjęcie w załączniku Cytuj
Macky Opublikowano 8 Lipca 2014 Opublikowano 8 Lipca 2014 Witaj Żadnych nawozów ! Dobrze że to bio, lej samą wodę ale najlepiej żywiec zdrój (testowałem na swoich obecnych) aż do drugiego tygodnia życia rośliny. Co za glebę masz ? Te żółknięcie to może też być oznaka szybkiego rośnięcia, według mnie jest zdrowa nie ma czym się przejmować. Cytuj
dathavi Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Opublikowano 8 Lipca 2014 Gleba to pół na pół torf około 6ph i zwykła ziemią z ogródka, takie mialem pod reka, bo na ziemię ogrodnicza nie bylo kasy juz. Gdzies wyczytalem, ze ludzie normalnie sadzą na torfie i im wszystko ładnie rosnie. Cytuj
Macky Opublikowano 9 Lipca 2014 Opublikowano 9 Lipca 2014 Sam torf nie bardzo ale mieszanki torfowe są super I nic więcej jej nie trzeba, nie lej żadnych nawozów z kwiaciarni a będzie dobrze. Zapraszam do założenia growloga. Cytuj
Recommended Posts