Gość DonOmen Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 pewnie juz zacznie ruszac, tylko daj jej rtoche powietrza. maly zefirek po nozkach jej nie zaszkodzi, a nawet pomoze...
PanikaGoryla Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 hehe dzieki DonOmen bede sie trzymal twoich wskazowek;)
Macky Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Dwa tygodnie ? to zdecydowanie wolno rosną, zdejmij te szklarnie. Masz nawilżacz ?
PanikaGoryla Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 @Anonymous niestety nie posiadam takiego sprzętu są one pod cfl 2x 24w 3000LM dodam jeszcze ze na poczatku sie powyciagaly bo niedopilnowalem oswietlenia i zostaly wkopane az po listki;)
Gość DonOmen Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 o lumenach sie nie wypowiem bo takich zarowek nie uzywalem ale te butelki napewno jeszcze zmniejszaly nat, sw. , ale jak juz maja powietrze to sie nie przejmuj zbytnio, widac ze cos idzie. twoja operacja pewnie im zaszkodzila, ja bym zrobil troche inacze tak na przyszlosc 1 zostawic miejsce na ziemie do podsypania 2 ale jak juz sie tak stanie to wyciagnac cala roslinke z donicy i delikatnie zebrac nadmiar ziemi (od spodu oczywiscie) i posadzil bym ja spowrotem. w ten sposob widzac korzenie. a co do wilgotnosci to radz sobie jak mozesz nawet wylaczenie wetylacji raz na jakis czas ci ja podniesie( jezeli jest)
emes Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Witam Nasionka 12 h w kielichu i od 36h na wacikach, nasiona od Barneya i Dinafem juz puscily kielki natomiast dwa nasionka od Wielkiego Buddy otworzyly sie 18 h temu i wygladaja jak srajacy kleszcz ... jakby tam w srodku nic nie bylo; powiem jeszcze, ze jakio pierwsze poszly na dno w kieliszku (po 3 godzinach). Powinienem sie martwic czy to normalne ? a moze im troche dopomoc ? Pzdr
greenmouse Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 To jeszcze i tu, bo coś jest ewidentniedo dupy. Mam wrażenie, że na części gleby pojawiła się pleśń. W jednej doniczce jest to szczególnie wyraźne, tym bardziej, że i listki górnego piętra nie wyglądają jak u siostrzyczek, tylko są lekko poskręcane. Jak to szczęście ratować? W każdej doniczce jest ten biały nalot, tyle, że w niektórych tylko na pojedynczych grudkach, a w ostatniej- jak na załączonym obrazku- sporo tego.
Macky Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Trzymał ktoś jazz w pojemnikach próżniowych?? Albo ktoś wie co się wtedy dzieje, np z wilgotnością?? Ja trzymam w słoikach z gumką / weki. Można pochłaniacze wilgoci takie jak w pudełkach po butach dorzucić. emes84 zostaw ją w spokoju
Recommended Posts