Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Nasączone masło z dodatkiem suszu musi gotować się aż ok. 60 minut?! Czy to nie lekka przesada? 6 minut to co innego, ale 60 minut to chyba już przesada.

Edytowane przez mjp_1970
Opublikowano (edytowane)

Masło poddane wysokiej temperaturze bardzo szybko ulega dymieniu i nadaje się jedynie do krótkiego smażenia (omlet, jajecznica). W wyniku ogrzewania przez dłuższy czas masła w wysokiej temperaturze powstaje rakotwórcza akroleina, zatem smażenie na maśle produktów wymagających dłuższego ogrzewania jest niewskazane. 

http://pogromcymitowmedycznych.pl/myth/1156/smażenie-potraw-na-maśle-uaktywnia-związki-rakotwórcze/

 

Edytowane przez mjp_1970
Opublikowano

O czym Ty człowieku piszesz? Nie trzeba filozofii by wiedzieć że masło można spalić gdy jest one nie klarowane, a spalone masło jest szkodliwe. 

tekst o maśle  skopiowałeś z pogromcymitowmedycznych.pl wiec dodawaj żródło tekstu

Opublikowano

Po raz pierwszy zrobiłem masełko konopne, trzymając się ściśle przepisu. Niecałą godzinę temu zjadłem dwie kanapki z dodatkiem wspomnianego masełka i nic - nie odleciałem. Być może za mało dałem tego masełka. Następnym razem dam nieco więcej masełka konopnego i może wtedy zadziała.  

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+