Skocz do zawartości
thc-thc

centrummarihuany

Recommended Posts

Witam. Wczoraj pierwszy raz spróbowałem swoich sił :) Użyłem 100g masła klarowanego i 4,5g materiału, rozpuściłem masło na najmniejszym ogniu i dorzuciłem zmielony przez młynek grass, pichciłem to 60 min na najmniejszym ogniu. Droga Ambasadorko powiedz mi w jakim celu najpierw podprażałaś grass? Chciałem się dowiedzieć jeszcze jak grass powinien wyglądać po gotowaniu bo mój był brązowy tak jak po paleniu w waporyzatorze, czy to znaczy że temperatura była za duża czy tak ma być? Dodam że masełko działało nie wiem ile dokładnie zjedliśmy na dwóch bo po pierwszej gorącej czekoladzie Twojego pysznego przepisu za godzinę zrobiliśmy drugą, myślę że około 40-50g na dwóch, do tego w międzyczasie lolek po buszku co jakiś czas, dopiero po jakiś 3-4 godzinach się poczułem naprawdę mega ciężki :D a dzisiaj się obudziłem z chińskimi oczami i czuje że nadal coś działa :D kumpel ma to samo :) więc chyba wszystko zrobiłem dobrze? :D

Aha i jeszcze jedno, którą metodą uzyskamy lepszy efekt z wodą czy na samym maśle?

Edytowane przez daneklysy
Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Podgrzewa się w celu podgrzania olejków, masło wchodzi właśnie w ten sposób, jeżeli działało nie ma co się przejmować tym kolorem.

Ja korzystam z wodą ponieważ można w ten właśnie sposób uniknąć przypalenia, ale ten sposób tez jest jak najbardziej ok,to samo w kąpieli wodnej.

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

a może za bardzo zmieliłem? czy im drobniej tym lepiej? lepiej na głębokim tłuszczu czy patelnia i na płasko? Muszę poznać szczegóły bo następnym razem pójdzie więcej rośliny i chciałbym zrobić to jak najlepiej i wyciągnąć maksimum :D dodam że nie podprażyłem na początku topek z czystego lenistwa, przed chwilą zrobiłem sobie znów czekoladkę z 10g masła bez palenia wcześniej żeby zobaczyć czy wczorajsze przygody nie były tylko efektem skrętów :) dam znać za godzinkę xD

 

Minęła godzina, czuję się w miarę normalnie mam lekko ciężkie powieki ale nie wiem czy od czekoladki czy od skrojenia 2kg cebuli, lecę dorobić czekoladki kolejne ostatnie 10g masła zobaczymy co będzie :)

Edytowane przez daneklysy
Odnośnik do komentarza
Share on other sites

To znaczy że te 30g masła i pół litra mleka przyjmujesz solo? Myślałem że to porcja na dwóch :D

Teraz robiłem masło z suszu, wczoraj już nie napisałem bo byłem zajęty, czułem się w miarę normalnie, tylko powieki zostały lekko ciężkie, do tego znów mi się świetnie spało a rano znów oczy chińskie, co to znaczy? Czy moje masło wyszło słabe? Spaliłem susz zamiast ugotować? Ogień był jak najmniejszy a momentami przestawiałem garnek na krawędź ognia żeby jeszcze chłodniej było mimo to topy były brązowe po gotowaniu... No chyba że serio 30g to Twoja jednoosobowa dawka :D ale to wtedy mało wydajne takie masełko jest bo ile by było palenia z 4g, chyba jednak coś źle zrobiłem, miałem nawet gotowe masło klarowane. 

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Moc masła zależy główni od rośliny, uprawy itd

ja dodaje łyżkę masła do czoko dlatego to ok 20-25g

Istotą jedzenia nie jest to by się najarac ale mieć fazę i jednocześnie leczyć.

Można dodać wody wtedy na pewno się nie zbrązowieje aż tak ten susz końcowy. 

Oczy miałeś takie prawdopodobnie z dwóch powodów: raz uprawa na mineralnych nawozach ma taki skutek uboczny, dwa zbyt mała ilośc wody podczas jedzenia ganji trzeba pamiętać o większej ilości wody w tym dniu.

No i to co się jadło przed spożyciem czekolady, ponieważ posiłek przed ma tez duże znaczenie.

 

 

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Przy paleniu, to samo ziółko mogę powiedzieć że było dość mocne, ze sprawdzonego źródła z pierwszej ręki ale szczegółów nie znam. Faktycznie czytałem gdzieś u Ciebie w przepisach że powinno się więcej pić ale zapomniałem o tym zupełnie :)

Ogólnie do masełka to jaka roślina najlepsza, świeża czy suszona? Na mój rozum ze świeżej się więcej lekarstwa wyciągnie :)

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

W takim bądź razie następnym razem (raczej po nowym roku) ugotuje w kąpieli wodnej całą świeżą roślinkę według Twojego przepisu. Mam nadzieję że mi to wyjdzie tak jak powinno :P

 

Powiedz mi tylko jeszcze droga Ambasadorko - gdy już roślinka będzie w pełni dojrzała to ciąć i prosto do gara tak? Bez żadnych innych zabiegów? 

Pytam bo sam nie uprawiam i się na tym nie znam a dostawcy muszę powiedzieć czego będę potrzebował :)

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+