agika86 Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 Witam zaczynam po latach wrócic do hobby Nasiona: 2 x Critical Jack Auto Powierzchnia: 0.13 m2 Oświetlenie: 3x 32w tornado 2250 lumen sztuka barwa 2700k Wentylacja: 2 wiatraczki komputerowe 12cm Pierwsza z lewej ma 4 dni druga 3 dni. Temp 23-24 C na wlaczonym wiatraku wdmuchujacym Temp 26-28 C na wylaczonym Co sądzicie o moich roślinkach czekam na opinie i porady Pzdr 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
agika86 Posted December 28, 2013 Author Share Posted December 28, 2013 ok będe pamietała Keramzyt mam tez zmieszany z glebą. Ponizej jakiej temperatury nie powinno zejść?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kushownik Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 fajnie wyglada narazie nie ma co komentowac, bede zagladac:) na Twoim miejscu to wogóle ten keramzyt bym wywalił zbędne to jest takie moje zdanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 Za dnia niechaj nie schodzi poniżej 20, 24 stopnie jest to temperatura optymalna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LepiSie Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 narazie to nie ma co mowić wiele, dopiero co wystartowały oby wszystko bylo dobrze. Osobiscie też radziłbym usunąć keramzyt, oraz jakbyś mogła powiedzieć jakiej ziemi użyłaś A tak btw welcome aboard Link to comment Share on other sites More sharing options...
agika86 Posted December 28, 2013 Author Share Posted December 28, 2013 Mieszanka ziemi i torfu 6.0- 6.5 PH. Narazie jade 24h swiatła na dobę puźniej bedzie 20/4 żeby się nieochładzało poniewaz box jest w zimniejszym miejscu. wiatraczek wdmuchujacy musi caly czas chodzic?? Bo narazie uzywam go z przerwami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 wdmuchujący nie musi, wystarczy wyciągający, wlot wtedy jest pasywny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agika86 Posted December 28, 2013 Author Share Posted December 28, 2013 Mam narazie ostatnie pytanie- mam kermazyt zmieszany z glebą?? to niezaszkodzi? ogólnie usunę go z powierzchni ziemi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebook Posted December 29, 2013 Share Posted December 29, 2013 kermazytu bym nie dawal jak koledzy radze zdjac, zwlaszcza w mikro na swietlowkach itak wolno wysycha gleba nie trzeba w ten sposob wydluzac nczasu do nastepnego podlania a im on dluzszy tym wieksze wahania ph jesli beda z tym problemy z woda. Dalbym tez zamiast tych sloikowych podstawek normalne sloiki miedzy te donice, zalal to woda i wrzucil tam szmaty zeby zwiekszyc powierzchnie parowania (wyciagnij je troche ze sloika ale nie za duzo bo wyciagnie wode i zacznie wylewac poza sloik) Odmianka bardzo fajna z tych duzych afow troche dluzej tez rosnacych ale wiecej ewentualnych bledow wybaczy inie skarleje wogole witamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
BA+ON Posted December 29, 2013 Share Posted December 29, 2013 witam i ja. napisz o nawozach i wodzie jakiej uzywasz (czy znasz pH wody?). pamietaj nie zalewaj zaczesto bo narazie korzonki malutkie i jeszcze nie pija jak duze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts